Danslessen in Jonkersvaart met maar liefst 21 paren

Jonkersvaart – I had a dream……  dat was wat Marten Luther King ooit zei, en wat Marja Heldeweg uit Zevenhuizen vorig jaar had, een droom om op dansles te gaan. Om die droom te verwezenlijken moest er een locatie gevonden worden, en een dansschool of dansleraar die tijd en zin had om dansles te gaan geven.

De locatie, het dorpshuis in Jonkersvaart, was snel gevonden en wilden graag hun steentje bijdragen aan dit leuke initiatief, de dansleraar, tja dat was de grootste uitdaging, want hoewel de meeste ouderen onder ons vroeger wel op dansles in De Kruisweg hebben gezeten, is het aantal dansscholen de laatste jaren flink afgenomen. Maar de dansleraar werd gevonden in Ben Vieberink van Studio to B in Drachten, die met zijn vrouw Marike in november zijn begonnen met de danslessen in Jonkersvaart.

Grote groep en variërende leeftijden
21 Paren zijn begonnen met de lessen, een onverwacht mooie grote groep variërend in leeftijd van 17 tot 70 jaar. Na 15 beginnerslessen in de dansen Engelse Wals, Tango, Quickstep, Cha Cha en Jive, was er op 23 april jl. het traditionele afdansen. Dertien paren gingen voor een diploma, de overige paren kozen er voor om niet af te dansen.

Alle paren hebben met prachtige cijfers een diploma gehaald. Het plan is om volgend seizoen weer te starten met nieuwe lessen gevorderden en beginners, houdt daarvoor social media in de gaten.

   
Back to top button