Sparta beslist strijd om titel en promoveert naar de 1e klasse

ZEVENHUIZEN – De laatste wedstrijd van de zaal competitie was een belangrijke voor de spelers van KV Sparta. In Wierden moest er gewonnen worden om kampioen te worden in de 2e klasse. Aan het einde van de 1e helft namen de Zevenhuister korfballers afstand van de gastheer zodat er gerust werd met 9-12.

De 2e helft werd sterk begonnen door Blauw-Zwart en zij naderde de koploper tot op 1 punt. Aan het einde van de eerste helft maakte Sparta duidelijk dat geen misstap zou worden gemaakt en liepen uit naar een eindstand van 18-24. Sparta promoveert door deze overwinning na 1 jaar 2e klasse door naar de 1e klasse.

De laatste speelronde van de zaal brak afgelopen weekend aan. Sparta had door punt verlies van Tietjerk tegen Blauw-Zwart alles in eigen hand. Winst zou betekenen dat Sparta niet meer in te halen zou zijn op de ranglijst en zich zo kampioen mogen noemen van de 2e klasse B. In een bus gevuld met supporters en selectie leden werd er halverwege de middag afgereisd naar Wierden waar degradant Blauw-Zwart op het programma stond.

Het was Sparta dat de wedstrijd open brak na een paar minuten spelen. Vanaf 2,5 meter wordt middels een vrije bal het eerste punt op het scorebord gezet. Blauw-Zwart volgt het voorbeeld van Sparta en maakt ook middels een vrije bal haar eerste punt in de wedstrijd. 3 strafworpen veranderen de stand van 1-1 naar 2-3. De eerste goal die niet gemaakt wordt vanaf 2,5 meter is voor Sparta: 2-4.

Sparta probeert het gaatje van 2 uit te breiden in een poging om Blauw-Zwart zo snel mogelijk van zich af te schudden. De stand wordt middels een aantal rake schoten opgeschroefd naar 5-7. De poging om Blauw-Zwart af te schudden slaagt niet in deze periode en de ploeg uit Wierden houdt de druk op de titel kandidaat uit Zevenhuizen. De Wierdenaren naderen de Gebr. Brink formatie tot 1 punt: 6-7. Hierna gaat de knop om bij Sparta. Vier schoten van afstand  en een vrije bal geven Sparta meer ruimte in de tussenstand. Blauw-Zwart kan in deze fase slechts 1 goal tegen over de 5 goals van Sparta zetten. Een 7-12 stand bij rust is het gevolg.

In de wetenschap dat Blauw-Zwart een ploeg is die niet opgeeft, is het voor Sparta zaak om de 2e helft direct door te drukken. Dit plannetje werd door de gastheer ontmanteld. Nu was het Blauw-Zwart dat een 5 goals maakte, waar Sparta er slechts 1 bal door de mand kreeg: 12-13. Om niet over het zelfde blok te struikelen als Tietjerk, moest Sparta rust houden in de aanval om zo de draad weer op te pakken in de wedstrijd. Dit pakte goed uit voor Sparta. Tot 14-16 en 15-18 konden de blauw zwarten nog in het spoor blijven van de Zevenhuister ploeg.

In de laatste alles beslissende 10 minuten van de wedstrijd bleek Sparta over de langste adem te beschikken. In een paar minuten tijd gaf de ploeg van Jan Willem Venekamp nog wat gas bij in de scores en maakte zo een definitief gat. Van 15-18 liep Sparta uit naar een 15-22 voorsprong. De wedstrijd werd hierdoor op slot gegooid en het meegereisde publiek kon beginnen aan het feestje. In de afsluitende minuten pikte beide ploegen een paar puntjes mee door om-en-om wat te scoren. Bij een stand van 18-24 werd er afgefloten en is Sparta de kampioen in de 2e klasse B.

Sparta promoveert na 1 jaar 2e klasse direct door naar de 1e klasse. Een prestatie van formaat van de Installatiebedrijf Brink formatie. Het behaalde kampioenschap zou deze avond goed gevierd worden met de supporters en spelers van Sparta in de eigen kantine in Zevenhuizen.

Na dit weekend verplaatsen de korfballers zich weer naar het veld waar over 2 weken de eerste wedstrijd weer zal worden gespeeld in de competitie. Ook hier doet Sparta goed mee boven in de poule.