Dinsdagavond en woensdag veel regen verwacht

Landelijk – Een actief buiengebied nadert dinsdagmiddag ons land en trekt tijdens de avonduren en gedurende de nacht naar woensdag noordwestwaarts over. Tot en met woensdag kan regionaal veel regen vallen, daarnaast is ook hagel mogelijk. Lokaal kan het zelfs tot een halve maandsom komen, meldt Weeronline.nl. Deze hoeveelheden veroorzaken mogelijk wateroverlast.

Vandaag verloopt grotendeels droog met een mix van zon en sluierwolken. Vooral in het noorden is het nog enige tijd vrij zonnig. Het wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met 20 tot lokaal 25 graden. In de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en een actief buiengebied nadert het uiterste zuiden van het land.

Regionaal veel regen, kans op wateroverlast
Tijdens de avond breidt het gebied met regen- en onweersbuien zich noordwaarts uit. Sommige buien kunnen stevig zijn. Lokaal kan dan ook veel regen vallen en er is ook hagel mogelijk. Bovendien zijn (zware) windstoten tijdens buien niet uitgesloten. Het noorden kan waarschijnlijk op een overwegend droge avond rekenen. Tijdens de nacht naar woensdag ligt de kern van de depressie recht boven ons land en regent het soms stevig door.

Tot en met de nacht naar woensdag kan op sommige plaatsen wel 30-40 millimeter regen vallen, lokaal meer. Dit staat ongeveer gelijk aan een halve maandsom. Het koelt niet verder af dan een graad of 15. 

Mogelijk een zware ochtendspits op woensdag
Woensdagochtend hebben we nog steeds met het buiengebied te maken. Het merendeel van het land start woensdag dan ook met veel regen. Door de regen en het grijze weer kunnen weggebruikers minder zicht hebben, waardoor men voorzichtiger rijdt en er makkelijk files kunnen ontstaan. Hierdoor kan het tot een drukke ochtendspits komen.

In de loop van de dag trekken de meeste buien noordwestwaarts weg en wordt het droger. De zon krijgen we weinig te zien, mogelijk breekt later op de dag de zon nog eventjes door. Het wordt 18 tot 22 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit verschillende richtingen.

   
Back to top button