Nieuwe woonconcepten op Nieuwbouwbeurs Leek

LEEK – Op zaterdag 5 april 2014 tussen 11 en 15 uur organiseert de gemeente Leek samen met architecten, projectontwikkelaars en hypotheekadviseurs een nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis. Kom langs voor vrijblijvend advies over alle nieuwbouwmogelijkheden in de dorpen Leek, Tolbert, Oostwold en Zevenhuizen. De toegang is gratis.

Naast reguliere starterswoningen, seniorenwoningen en projectwoningen en ruime kavels presenteren we unieke concepten op het gebied van het nieuwe wonen. Dit zijn verschillende initiatieven om anders te bouwen dan gebruikelijk. Zoals de keuze voor flexibele woningindeling, betaalbare vrijstaande woningen, wonen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en bijzondere woonvormen op de wooneilanden in Oostindie. Bovendien wordt het met Leekster Erfpacht nog aantrekkelijker om in de gemeente Leek een nieuwe woning te kopen.

Leekster Erfpacht, goedkoper wonen in Leek

Iedereen die een nieuwe woning koopt of laat bouwen in de gemeente Leek kan nu kiezen tussen kopen of pachten van de bijbehorende bouwgrond. De grond waarop u uw huis wilt laten bouwen hoeft u niet noodzakelijkerwijs te kopen. U kunt het ook huren, of beter gezegd, in erfpacht nemen. Dat scheelt behoorlijk in de benodigde hypotheek. In Nederland is erfpacht niet zo gebruikelijk. Er kleven soms nadelige voorwaarden aan. Maar ook dát kan anders. De gemeente Leek heeft een eigen erfpachtregeling ontwikkeld die de voordelen versterkt en de nadelen van erfpacht voorkomt. Een gunstige en heldere regeling die u, als koper van een nieuw huis op een Leekster gemeentekavel, grote voordelen biedt. De definitieve erfpachtvoorwaarden komen half april 2014 beschikbaar.

Deelnemers beurs

 • Bouwfonds – 2-onder-1-kapwoningen Oostindie Leek
 • Kuub – Briljant Wonen, rijwoningen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Oostwold
 • Daad Architecten B.V. – aardewoningen Paviljoen (Oostindie Leek)
 • Erik Smid – gezamenlijk wonen in boerderijvorm (Oostindie Leek)
 • Gemeente Leek – diverse kavels in Oostindie (Leek) en Oostwold
 • Geveke – BRW Flex® rijwoningen (Oostindie Leek)
 • Heutink – rij- en 2-onder-1-kapwoningen De Boomgaard (Oostindie Leek)
 • Hofstra Hulshof – appartementen Leecke Staete (centrum Leek)
 • Hypotheekservice Leek – hypotheekadvies
 • Stichting Seniorenbouw – levensbestendige woningen Oranjerie/Nijenoertweg Leek
 • Rabobank – hypotheekadvies
 • Rietborg – vrijstaande woningen Oostindie Leek
 • Roosdom Tijhuis – diverse woningen (huur en koop) in Oostindie Leek en Oostwold
 • Van Wijnen – diverse woningen Sintmapark (Tolbert)
 • bou. architectuur en Notebomers Bouwgroep BV – betaalbare vrijstaande woningen (Oostindie Leek en Oostwold)

Locksley collective – betaalbare vrijstaande woningen (Oostindie Leek en Oostwold)

Back to top button