Fleur van Opbergen en Michel Roggen winnen scholenbowlen in Leek

LEEK – Vijf lagere scholen uit Leek hebben in het Sportcentrum Leek  in maart meegedaan met hun groepen 7 en 8 aan het individuele scholenbowlingkampioenschap van Leek. De verschillende groepen stonden met teams van 3, 4 en zelfs 5 spelers op de baan en moesten twee games gooien.

Soms deden de juffen en meesters ook mee en niet onverdienstelijk, maar uiteraard waren de prijzen voor hun leerlingen. Allereerst werd er in elke groep gespeeld om een gouden, zilveren of bronzen medaille bij de jongens en meisjes. Van die winnaars werd gekeken wie de beste 3 meisjes en jongens waren van heel Leek.

Er waren de nodige talenten bij, die gelijk weten hoe ze een bowlingbal moeten gooien. Als je dan navraagt dan hoor je dat de kinderen die aanleg hebben voor het bowlen ook vaak goed zijn in andere sporten. Meestal voetbal, korfbal of volleybal.

Winnares bij de meisjes werd Fleur van Opbergen met een hoge score van 270 pins,  Marleen werd op enige afstand met 187 tweede en Florieke Roffel met 165 pins derde. Fleur is een bowlingtalent, die al heel jong is gaan bowlen en daar nu de vruchten van plukt met een mooie beker, die ze met haar prestatie verdient.

De jongens gooiden wat minder hoog, maar daar was het wel heel spannend. Bij groep 7 van de Beelen moest zelfs een ‘barrage’ gespeeld worden wie met de gouden, zilveren of bronzen medaille naar hun ging. Gyon werd daarbij eerste, Mike tweede en Jens derde. Maar dat was na de eerste game. Uiteindelijk werden Jens en Mike na berekening na twee games gedeeld tweede. En er was nog een tweede plaats voor Toscan van de Tweemaster groep 7. Alle drie met 180 pins.

Michel Roggen van de Regenboogschool groep 8 won nipt met maar 1 pin verschil en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht.

Back to top button