FC Groningen en VEV ’67 organiseren Voetbaldag

LEEK – Op woensdag 9 april organiseert FC Groningen in samenwerking met VEV ’67 uit Leek de eerste FC Groningen Voetbaldag voor F-pupillen. Fc. Grootegast, vv Grijpskerk, vv TLC, sv Marum, vv Roden, vv Zuidhorn, vv Gomos en natuurlijk de thuisclub leveren een bijdrage aan dit voetbalspektakel.

Onlangs is er een bijeenkomst geweest in Leek, waarbij technische coördinatoren van de bovengenoemde clubs aanwezig waren. Onder meer het onderwerp ‘small sided games’ werd onder deskundige leiding uitvoerig besproken.

Na de warming-up worden kleine partijspelen gespeeld met verschillende spelersaantallen. Er is gekozen voor 5 tegen 5 en 6 tegen 6 (inclusief keepers). Deze partijtjes worden gespeeld op aangepaste veldafmetingen. Het kunstgrasveld van VEV ’67 zal hierbij verdeeld worden in vier velden.

Het doel van deze Voetbaldag is enerzijds de kinderen een fantastische middag te bezorgen en anderzijds om te bekijken welke verschillen in voetbalhandelingen er te zien zijn bij partijtjes 5 tegen 5 en 6 tegen 6. FC Groningen komt deze middag dan ook graag in gesprek met trainers, ouders en andere belangstellenden om de verschillen vast te stellen.

De Voetbaldag start om 14.30 uur en zal rond 16.15 uur afgelopen zijn. Wellicht tot dan!

Back to top button