Even terug in de tijd tijdens toerrit Ford Oldtimers

TOLBERT – Afgelopen zaterdag 2 september is er een prachtige tocht van 115 kilometers gereden met ruim tachtig Ford oldtimers. Het was een bijzondere optocht, maar liefst vijf T-Fords reden mee. De oudste was een T-Ford Open Touring van het bouwjaar 1914, de begintijd van de auto.

De toerrit is georganiseerd door Auto Smidts Tolbert ter ere van het 150 jaar bestaan van het familiebedrijf. In 1867 begon Mente Smidts de smederij die uitgroeide tot Auto Smidts met vier vestigingen en tachtig medewerkers. De huidige directeur, Menno Smidts is de vijfde opeenvolgende eigenaar. Zijn vader Anne Jan Smidts was ook aanwezig tijdens de toerrit en reed samen met de burgemeester Hoekstra van de gemeente Leek in een A-Ford.

Aan het eind van de middag waren de oldtimers nog te bezichtigen bij de Cazemier Boerderij in Tolbert. Met trots kijkt directeur Menno Smidts terug op toerrit. “Zoveel enthousiasme bij iedere deelnemer, het publiek langs de kant, het prachtige weer, het was gewoon een fantastische dag”.

   
Back to top button