Waarom kiezen voor IPTV?

Partnerbijdrage – Ben jij op zoek naar een nieuw tv-abonnement? Denk dan ook eens aan IPTV. Zo kijk je jouw favoriete programma’s via het internet. Lees hieronder verder voor meer info.

Wat is IPTV?
Met Internet Protocol TeleVision, oftewel IPTV, kijk je televisie via het internet in plaats van via een coaxkabel, zoals bij een normaal abonnement. Je krijgt dus alle tv-zenders via jouw internetverbinding en je ziet deze gewoon op jouw tv, net zoals je gewend bent bij een normaal tv-abonnement. Zeker met een glasvezelverbinding gaat dit met een hoge snelheid en krijg je dus goede kwaliteit.

Is IPTV legaal?
Je hebt vast wel eens gehoord over kastjes voor jouw tv waarmee je voordelig al jouw favoriete zenders kan bekijken—en dat dit illegaal is. Dat is niet helemaal juist. Er zijn inderdaad online IPTV boxen te koop met soms wel honderden tot duizenden kanalen die je kunt bekijken. Deze zijn illegaal. Maar als je een IPTV ontvanger koopt van een tv-aanbieder, dan is dit gewoon legaal. Deze aanbieders zorgen dat je auteurs- en contentrechten betaalt voor wat je kijkt. Hiermee houden zij zich aan de wetgeving.

Voordelen van een IPTV ontvanger
Het kijken van tv via een IPTV ontvanger heeft verschillende voordelen. Ze staan hier voor jou op een rijtje:

– Interactieve mogelijkheden: de meeste ontvangers geven je functies als opnemen, pauzeren en terugspoelen, zodat je jouw programma kijkt wanneer het jou uitkomt.
– Groot zenderaanbod met ook internationale zenders: omdat IPTV via internet werkt, is het makkelijker om internationale zenders te ontvangen. Het is daarom ook een goed alternatief voor een schotel.
– Flexibel: alles wat je nodig hebt om te kijken is een goede internetverbinding. Ga je bijvoorbeeld op vakantie? Je neemt makkelijk jouw IPTV ontvanger mee. Zolang jouw internet verbinding ook goed is, sluit je de kast ook makkelijk aan op bijvoorbeeld de tv in jouw camper.

Nadelen van een IPTV ontvanger
Behalve voordelen heeft een IPTV ontvanger ook enkele nadelen. Het is goed om deze af te wegen voordat je besluit een IPTV ontvanger aan te schaffen.

– Goed internet nodig: wanneer jij geen internet hebt, kan je ook geen IPTV kijken. Maar ook wanneer jouw internetverbinding slecht is, zal de kwaliteit van de tv-zenders ook niet heel goed zijn.
– Het beïnvloedt jouw internetsnelheid: een IPTV ontvanger gebruikt extra bandbreedte. De snelheid van jouw internet kan dus vertragen.
– Veel illegale aanbieders: het is soms moeilijk in te schatten of een aanbieder betrouwbaar en legaal is. Je moet dus goed opletten wat en van wie je een IPTV ontvanger koopt.

Wat heb je nodig?
Om te beginnen met tv kijken via IPTV heb je een aantal dingen nodig:

– Internetabonnement: je kijkt tv via internet, dus je hebt ook een internetabonnement nodig. Meestal is een snelheid van 15 tot 25 Mbps genoeg. Wil je tv in 4k kwaliteit kijken? Dan heb je minimaal 50 Mbps nodig.
– IPTV-abonnement: kijk hiervoor naar internetproviders. Deze bieden meestal ook een IPTV-abonnement aan.
– Ontvanger: dit kastje krijg je van de provider. Voor betere kwaliteit kan je ook een eigen ontvanger kopen.

Waar vind je de beste IPTV ontvanger?
Vind je het lastig om te bepalen wat nou de beste IPTV ontvanger is? Kijk dan eens op een website zoals Satdeal. Deze website heeft een selectie gemaakt van de beste IPTV ontvangers waar jij uit kunt kiezen. Je hebt dan nog wel een IPTV-aanbieder nodig voor een abonnement. Je kan dan een los abonnement afsluiten bij bijvoorbeeld NLZIET, Canal Digitaal, KPN Digitenne of Ziggo Kabel TV.

   
Back to top button