Kaartverkoop Borderline Country Festival Leek van start

LEEK – Zaterdag 6 juni vindt op het binnenplein van Grand Café Borg Nienoord het Borderline Country Festival plaats. Dit festival, het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur, belooft net zo’n groot succes te worden als het in 2019 was en is vanaf slechts €12,50 te bezoeken.

Met onder andere Ben Steneker, Ted & Halen en Sandra Van Reijs wordt het beste van de Nederlandse country scene naar het noorden gehaald. 

Jaren geleden begon het festival, toen nog tweedaags, op de grens tussen verschillende provincies. ‘Borderline’ rolde hieruit voort als festivalnaam, welke ook in de edities van de jaren erna stand hield. Ook in 2020 schetst de bekende naam de herinnering van een gezellig country festival, waarvoor men in de voorverkoop voor slechts €12,50 een kaartje kan kopen via de bekende voorverkoopadressen en via www.vanplan.nl.  De late beslissers kunnen ook op de dag zelf nog een kaartje kopen, maar dan voor €15.

Op het plein van Grand Café Borg Nienoord zullen meerdere country grootheden het diverse publiek vermaken. Zo zijn Ramblin Boots en Americana Unlimited nog jonkies in het vak, maar doen ze niet onder voor de grotere jongens. Dit bewijzen ook de twee awards voor ‘beste nieuwe’ en ‘beste akoestische country band’ die Ramblin Boots al in de wacht sleepte.

Met hun lijfspreuk ‘feel the passion for country music’ brengen ze de country echt tot leven, wat ook voor de jonge band Americana Unlimited niets nieuws is. Hun muziekstijl, Americana, is een moderne uitvoering van een combinatie van blues, country en folk en wordt ten gehore gebracht door Rob Steneker. Naast hun eigen muziek, begeleiden de bandleden van Americana Unlimited ook de leading country lady Sandra Van Reijs, die ook haar muzikale talenten zal komen tonen op het festival. Al vele jaren weet deze zangeres uit de achterhoek haar publiek te boeien, waarvoor ze reeds acht keer is uitgeroepen tot Nederlands beste en favoriete countryzangeres. Daarnaast misstaat ook de titel ‘millennium countryzangeres’ haar zeker niet!

De line dancers onder ons kunnen ook hun hart ophalen tijdens het Borderline festival, want ook Ted & Helen zullen hun combinatie van hoge en donkere stemmen ten gehore brengen, natuurlijk onder het genot van hun spontane presentatiestijl vol humor.

Naast deze grootheden, en natuurlijk neef Rob Steneker, mag de enige echte Ben Steneker natuurlijk niet ontbreken op het festival. Deze toch wel legendarische zanger is inmiddels 85, maar heeft nog steeds de countrymuziek door de aderen stromen. Samen met zijn talentvolle dochter Carmen treedt hij dan ook nog steeds met veel passie en plezier op en zal het Borderline Country Festival er een zijn om nooit meer te vergeten.

   
Back to top button