Profile Wagenaar in Leek het eerste en dit jaar enige vuurwerk verkooppunt in Leek

Leek – In 1984 vroeg oprichter Jelle Wagenaar van fietsenzaak Profile een vergunning aan voor de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk. Inmiddels zo’n 38 jaar later kan men hier nog steeds terecht voor het kopen van vuurwerk.

Eigenaren Tjeerd en Oebele hebben beide jarenlang ervaring in de in-/verkoop van vuurwerk. Ook dit jaar is het weer gelukt een mooi assortiment in te kopen van het merk Vulcan. Aldus Tjeerd en Oebele; “De laatste jaren is het vuurwerk steeds mooier geworden. Zelf zijn we enorm fan van de grote zogehete Compounds.”

Enige in Leek dit jaar
Dit jaar is het enige vuurwerk verkoop punt in Leek bij Profile Wagenaar aan de Bosweg 13. Voorgaande jaren kon men in Leek ook nog terecht bij de Welkoop maar die zijn landelijk gestopt met de verkoop van vuurwerk.

Vuurwerk productie
Het was dit jaar niet heel gemakkelijk om een mooi assortiment in te kopen. Door corona zijn er flinke achterstanden in de productie. Hierdoor is lang niet alles voorradig en horen ze pas kort van te voren wat er besteld kan worden. Inmiddels is de eerste grote levering binnen en veilig opgeborgen in de bunker.

Bestellen
Er wordt dit jaar geen folder verspreid maar je kan vanaf nu het assortiment online bekijken en je bestellingen plaatsen via de webshop. Zo verzeker je dat je tijdens de jaarwisseling je vuurwerk in ontvangst kan nemen. De ophaaldagen zijn op 29, 30 en 31 december.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button