Valse start voor Sparta Zevenhuizen in Oudega

OUDEGA/ZEVENHUIZEN – Na weken van voorbereiding, stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. In een vrijwel geheel nieuwe samenstelling vertrokken de Zevenhuisters naar Quick’21 in Oudega.

Onder prachtige weersomstandigheden, begonnen de acht van Jan Willem Venekamp aan de wedstrijd. De scherp schietende heren van Quick wisten vlot de korf te vinden. Sparta sloot aan door de 3-1 te scoren. Daarna kreeg Sparta het even niet meer voor elkaar en liep Quick, snel, uit naar een reële 6-1 voorsprong, iets wat de Gebroeders Brink-formatie de hele wedstrijd bleef achtervolgen. Vanaf dat moment kwam Sparta stukje bij beetje, beter in de wedstrijd, maar konden de Zevenhuisters niet dichterbij komen. Wat resulteerde in een 12-6 ruststand.

In de kleedkamer werden besproken hoe we de makkelijk schietende heren van Quick moesten afstoppen. Met een wissel aan Spartaanse zijde lukte dit aardig. Sparta wist zelf meer mee te scoren en kwam langzaamaan wat dichterbij. Maar ook Quick wist telkens weer te scoren. Scheidsrechter Veenstra floot af bij een 20-15 eindstand.

Voor Sparta een wedstrijd waar veel leermomenten in zaten. Deze zullen weer gebruikt worden om volgende week, thuis tegen Westergo, de eerste punten binnen te halen.

   
Back to top button