Fonteinen verfraaien het vernieuwde centrum van Leek

LEEK – Op vrijdag 4 november 2016 zijn er drie fonteinen geplaatst bij de nieuwe vlonder aan het Boveneind te Leek die het centrum van Leek extra sfeer gaan bieden.

Met het project Leek-Nietap is in de afgelopen jaren al een sterke kwaliteitsverbetering van het openbare gebied in het centrum van Leek en Nietap gerealiseerd met dank aan forse regionale en provinciale bijdragen. Wel resteerden er nog enkele niet vervulde wensen, waaronder deze fonteinen. Het gaat verder om het aanleggen van passende nieuwe bestrating in de passages, de voorplint langs de Hulst, de looproutes over het Samuel Levieplein en het vervangen en verbeteren van de verlichting in de passages op verschillende plekken.

Doordat er (subsidie)geld vrij komt vanuit een ander projectonderdeel in Leek is het mogelijk een aantal van deze resterende wensen te realiseren binnen het kader van het totale project. Naast de fonteinen zijn er nieuwe lichtmasten op het Samuel Levieplein geplaatst en binnenkort wordt de verlichting in de passages vernieuwd. Ook staat het monument op de vlonder ’s avonds inmiddels in het licht. Tijdens een op 1 november 2016 gehouden informatieavond voor bewoners en winkeliers is in onderling overleg met de aanwezigen besloten de bestratingswerkzaamheden in en rond de passages uit te stellen en hiermee te starten in januari 2017. Vóór aanvang van het werk krijgen de omwonenden en winkeliers een uitvoeringsbrief.

Het plan is de bestrating en verlichting bij het kunstwerk Het Teken (nabij de entree van landgoed Nienoord) mee te nemen in het bestratingswerk dat begin 2017 in de passages wordt uitgevoerd.

Bijdragen
Dit project is een deelproject van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Regio Groningen-Assen en aanvullende bijdragen van Provincie Groningen en Provincie Drenthe. De eigen bijdrage bestaat voornamelijk uit projectonderdelen waar de gemeenten al middelen voor gereserveerd hadden. Dit maakt het voor de gemeente Leek en Noordenveld mogelijk het centrum Leek-Nietap op te knappen. Regio Groningen-Assen ondersteunt en initieert projecten die een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan de ontwikkeling van haar ambities in de regio. GA Regio Groningen-Assen ontdekken! www.regiogroningenassen.nl

 

   
Back to top button