Maak uw buurt leuker, leefbaarder en mooier dankzij deelname training BuitengewoonZijn.Nu

WESTERKWARTIER – De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn geven dit najaar ieder tien gratis plekken weg in de training BuitengewoonZijn.Nu. De training is bedoeld voor inwoners uit de vier gemeenten die ideeën hebben om hun buurt leuker, leefbaarder  of mooier te maken.

Denk aan het opzetten van een ruilkring of een dorpsmoestuin, of het organiseren van een buurtfeest. In de training worden inwoners op een laagdrempelige manier ondersteund bij de realisatie van hun eigen ideeën en gestimuleerd om die in uitvoering te brengen.

De afgelopen jaren zijn er honderden plaatselijke projecten tot stand gekomen met ondersteuning van BuitengewoonZIjn.Nu, variërend een buurtvereniging, een taartenbuffet, een speeltuin, zingen in bejaardentehuizen, een pop-up galerie, een buurt-app of een verkeersweek op een basisschool. Ongetwijfeld leven er in het Westerkwartier nog veel meer prachtige ideeën. BuitengewoonZijn.Nu helpt mensen om hun idee in uitvoering te brengen.

Meteen in de praktijk
Het geheim van BuitengewoonZijn zit hem volgens de betrokkenen in het feit dat deelnemers niet luisteren naar mooie praatjes, maar meteen worden uitgedaagd het geleerde in de praktijk te brengen. De deelnemers worden hierbij ondersteund door de andere deelnemers en door een persoonlijke coach. In totaal komen er twintig onderwerpen aan bod die je kunt gebruiken om een eigen idee in de wereld te zetten. Denk aan: Hoe vraag ik om hulp zodat ik mensen enthousiasmeer  in plaats van lastig val? Of: Hoe zorg ik dat ik niet steeds de moeilijke dingen uitstel? Hoe maak ik een realistische planning die me inspireert in plaats van deprimeert?

Iedereen die graag een eigen (maatschappelijk) idee wil realiseren kan meedoen aan de training. Leeftijd maakt niet uit, opleiding ook niet, en meestal doen er evenveel mannen als vrouwen mee. Ook mensen die nog niet precies weten wat ze zouden willen doen, maar wel iets voor hun eigen buurt of dorp willen doen, zijn welkom. De ideeën ontstaan vervolgens vanzelf!

Voorproefje 6 september Zuidhorn
De training BuitengewoonZIjn.Nu gaat van start in september en eindigt in november. De training vindt afhankelijk van het aantal aanmeldingen plaats op dinsdagavonden in Marum of op maandagavonden in Groningen. Voor wie eerst eens wil kijken, is er een introductieavond op 6 september in het Cultureel Centrum in Zuidhorn (Jellemaweg 3).  Tijdens de introductie krijg je praktische informatie, maar krijg je ook een voorproefje van de training zelf. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke Wester, 06-43714150, [email protected] of neem een kijkje op de website: http://www.buitengewoonzijn.nu

   
Back to top button