ASVD-leeuw houdt OWKater over aan 1e klas topper

OOSTWOLD – Voorafgaand aan dit seizoen was de doelstelling helder. OWK moest, als promovendus uit de tweede klasse, proberen een plek bij de eerste zes ploegen te behalen om zodoende handhaving te bewerkstelligen.

Die kansen waren er, maar dan moest er met strijd, passie en durf worden gespeeld. Zo begon dit seizoen dan ook. Gaandeweg bleek echter dat die strijd, passie en durf tussentijds voor een onverwachte koppositie zorgden. Een plek waar de OWKater zich prettig voelde natuurlijk. Bovenaan, mooi overzicht over wat er onder hem gebeurde en zelf rustig de puntjes meepakken waardoor die koppositie in stand bleef. Toch was de verwachting niet dat de OWKater op zijn plek zou blijven liggen. Dat kon toch immers niet… een promovendus bovenaan in deze klasse, waarin bovendien enkele tegenstanders in zitten die overgangsklasse waardig zijn of dit zelfs al spelen in de veldcompetitie.

Op 30 januari 2016 was het dan ook zo dat OWK niet langer bovenaan stond. Toch kon de club uit Oostwold op deze dag de eerste plaats weer overnemen van directe concurrent ASVD uit Dronten. Dit moest dan echter wel gebeuren in het spreekwoordelijke ‘Hol van de Leeuw’ aangezien OWK een uitwedstrijd speelde. Vooraf had ASVD al aangekondigd dat er het nodige publiek aanwezig zou zijn en dat de Dokside haar ploeg tot het uiterste zou steunen. OWK kon de borst natmaken zullen we maar zeggen.

Met frisse moed werd om 18:35 uur begonnen aan wat een van de leukste wedstrijden van dit seizoen zou moeten worden voor OWK. Een wedstrijd om de koppositie in het hol van de leeuw tegen een tegenstander die tot nu toe slechts 2 punten had laten liggen… en laten die 2 punten nou net in Leek in de kast achtergebleven zijn…

OWK begon goed aan de wedstrijd met een duidelijk strijdplan. Toch was het ASVD dat de score opende. OWK stelde hier echter direct wat tegenover en noteerde een 1-1 tussenstand. De wedstrijd golfde op en neer en beide ploegen wisten om en om de korf te vinden wat resulteerde in een 6-6 tussenstand. Op dit moment was het echter duidelijk dat er een tactische omzetting moest worden gedaan in de verdediging van OWK, want de doelpunten van ASVD kwamen slechts van enkele spelers. Zo gezegd zo gedaan en de CINX-formatie wist het initiatief in de wedstrijd naar zich toe te trekken. ASVD reageerde echter adequaat en tot de rust ging de stand gelijk op, resulterend in een 10-11 voorsprong voor de ploeg uit Oostwold.

OWK leek op dit moment de sterkere ploeg, maar ASVD ging goed door dus de Oostwoldjers wisten dat de wedstrijd nog lang niet in de tas zat.

Na rust was het echter wel direct OWK dat de toon zette. Via een 10-13 score liep de ploeg uit naar een 13-17 voorsprong en gezien het spelbeeld leek hiermee het zo gewenste gaatje geslagen. Toch was het ASVD dat weer terugkrabbelde en nog een keer aanzette. Met enkele wissels aan de kant van de thuisploeg werd het slotoffensief ingezet, maar het bleek te laat. Met een 18-19 score gingen beide ploegen van het veld waardoor OWK terecht de koppositie weer heeft overgenomen van ASVD.

Dit was een wedstrijd waar het om ging. Een prima sfeer, twee goed korfballende en fel strijdende ploegen. Soms tegen het randje, soms er net over, maar wel met onderling respect voor de tegenstander. Ik denk dat het publiek een mooie wedstrijd heeft gezien. Dat de ploeg uit Oostwold uiteindelijk met de overwinning naar huis ging zal de Leeuw uit Dronten wel een kleine OWKater bezorgen… maar dat zal de Oostwoldse pret niet drukken!

Met nog vier wedstrijden te gaan ligt de strijd om de titel nog helemaal open. De komende weken zullen AVO (dat nog een wedstrijd tegoed heeft en bij winst komende dinsdag bovenaan zal staan), ASVD en OWK gaan uitmaken wie er uiteindelijk met het kampioenschap vandoor gaat. Er zit tussen deze drie ploegen slechts 1 puntje verschil, dus dit kan nog alle kanten op. Daarbij treft AVO beide andere kandidaten nog een keer, dus wie weet waar het eindigt. Voor nu is het voor OWK een prachtige prestatie dat de ploeg nu bovenaan staat, maar nu het zover is zal de CINX-formatie er ook alles aan doen om deze positie tot het laatst te behouden. Het beloven in ieder geval spannende weken te worden…

   
Back to top button