Leekster Eagles veegt de vloer aan met Fermonia Boys

ROERMOND/LEEK – Op de heenreis naar Roermond hadden de supporters toch wel wat kriebels in de buik. Er moest door Fermonia Boys met vier doelpunten verschil worden gewonnen. Zaalvoetbal is snel, de bal is rond en in 2×20 minuten kan er heel wat gebeuren.

Vanaf het eerste moment werd er hard gespeeld door de mannen uit Roermond. Waar de jongens uit Leek normaal toch iets ingetogener voetballen, lieten ze zich nu van hun slechtste, lees in dit geval beste kant zien. De adelaren gingen in het harde spel mee, waarbij er door de arbitrage veel werd toegestaan. Voor het publiek was het een genoegen om te kijken naar de strijd die zich op het veld ontspon.

De 0-1 werd door Karim Layeb binnen getikt. Na het gelijktrekken van de stand door Fermonia, kwam meteen het antwoord van Amine Ajouaou: hij maakte de 1-2.

Na de rust ging de strijd onverminderd voort. Waar het Fermonia niet lukte om resultaat te boeken, werkte Leekster Eagles een groot aantal aanvallen in perfectie af en het publiek genoot met volle teugen van het gebodene. Martijn Alssema zette met een geweldige actie de 1-3 op zijn naam. Petrit Hoxhaj vergrootte de voorsprong met 1-4. Ondanks dat het voor onze tegenstander onmogelijk was om de stand alsnog om te buigen, bleef de wedstrijd boeiend en tot op het scherpst van de snede gespeeld. Als toetje voor Leekster Eagles tikte Roy de Vries nog even de 1-5 binnen waarna Fermonia nog een 2-5 neerzette en de wedstrijd gespeeld was.

De meegereisde supporters werden voor hun verre reis naar het diepe zuiden rijkelijk beloond!

Leekster Eagles maakt zich op voor de halve finale. Tegenstander is Zeemacht uit Den Helder. Op vrijdag 15 mei vindt de uitwedstrijd plaats, 22 mei aanstaande is de return in Sportcentrum Leek.

 

 

Spelers Leekster Eagles:

Erwin Mensink (K), Henri Rodenburg (K), Martijn Alssema, Wasim el Baraoudi, Freddie van der Velde, Karim Layeb, Petrit Hoxhaj, Fabio de Matos Fernandes, Marwin van Wijk, Roy de Vries, Amine Ajouaou.

   
Back to top button