Wiskundetalent op de Lindenborg, Jelmer Firet de beste van Nederland

LEEK – Op zaterdag 7 februari is de finale van de Beverwedstrijd gehouden, een wiskundecompetitie die bedoeld is voor leerlingen in groep 7, 8 van de basisschool en in het voortgezet onderwijs voor klas 1,2 of 3,4 of 5,6.

De opgaven gaan over ICT en informatica. Er is, zo meldt de site, geen speciale voorkennis nodig. Het verdere verhaal is technisch en te vinden op de site over de Beverwedstrijd. De opgaven zijn downloadbaar, mocht u zich uitgedaagd voelen.

Voor ons van de Lindenborg is van belang dat wij de winnaar binnenshuis hebben, namelijk Jelmer Firet uit klas 3 gymnasium van de Lindenborg! Jelmer heeft altijd al een intrinsieke interesse en bijzondere bevlogenheid voor wiskunde. Laat hem even iets aan je uitleggen en je merkt dat zijn insteek altijd gebaseerd is op logisch denken en combineren. Een talent waar zelfs zesdeklassers nog lang niet altijd aan kunnen tippen. Welingelichte kringen meldden zelfs dat Jelmers werk foutloos was. Dat belooft wat voor de toekomst. Geweldig gedaan, Jelmer! Van harte gefeliciteerd!

   
Back to top button