Gemeente Leek hanteert nieuwe beleidsregels voor woningbouwplannen

LEEK – Het eindeloos toevoegen van nieuwe woningbouwplannen is niet (meer) realistisch. Verschillende onderzoeken laten zien dat de woningbehoefte vanaf 2020 steeds minder hard zal groeien.

Om ook voor de toekomst een gezonde woningmarkt te garanderen heeft de gemeente Leek de verwachte behoefte tot 2030 en de nu bekende plannen bij elkaar gebracht in een zogenaamde woningbouwplanningslijst.

De planningslijst laat op dit moment zien dat de geplande woningbouw tot 2030 in evenwicht is met de verwachte huishoudensgroei voor de gemeente Leek. De gemeente ziet het als haar taak om vraag en aanbod blijvend op elkaar af te stemmen. Dit betekent dat er op dit moment geen ruimte is voor het toevoegen van nieuwe woningplannen.

De gemeente wil echter de woningbouw niet dichttimmeren en goede initiatieven een plaats blijven geven. Daarom worden nieuwe verzoeken om woningbouwprojecten zorgvuldig gewogen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er een overaanbod van nieuwe woningen ontstaat. Verder wil de gemeente met het beleid zorgen dat er voor een ieder een passend woningaanbod komt op kwalitatief goede locaties.

De afwegingskaders die de gemeente hierbij gaat hanteren, het zogenaamde Nee-tenzij principe, zijn op eind 2016 door de raad als beleid vastgesteld. De beleidsregels zijn in te zien bij het KlantContactCentrum van het gemeentehuis, Tolberterstraat 66 te Leek. Ook zijn de regels te raadplegen op de website www.leek.nl.

   
Back to top button