Rodenburg verliest van Club Brothers

LEEK – Vandaag moest Rodenburg het in een uitwedstrijd opnemen tegen Club Brothers. Voor Club Brothers dus ook een uitwedstrijd aangezien zij normaal in Groningen hun thuiswedstrijden spelen. Club Brothers staat op de tweede plaats en was op voorhand dus ook een lastige tegenstander.

De wedstrijd begon en in de eerste minuten van de wedstrijd werd het verschil nooit meer dan 1 doelpunt. Tot de 4-4 nam Club Brothers elke keer de leiding maar had Rodenburg hier steeds weer een antwoord op en trok de stand gelijk. Het verschil bleef klein, maar richting het einde van de eerste helft nam Club Brothers voor het eerst een grotere voorsprong, 11-9. Helaas had Rodenburg in deze fase van de wedstrijd het lastig en had Club Brothers het geluk aan hun zijde. Mede hierdoor liep Club Brothers verder weg tot een 14-10 tussenstand. Rodenburg herpakte zich vlak voor rust nog één keer en via een klein kansje werd de ruststand bepaald, 14-11.

Met drie doelpunten achterstand wist Rodenburg dat het een lastige opgave zou zijn om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar aan de andere kant wisten zij ook dat zij qua spel zeker niet onderdeden voor Club Brothers en dus gingen zij op jacht naar twee punten. De tweede helft startte Rodenburg direct goed en kwam terug tot 14-12. Toen vielen de doelpunten om en om aan weerskanten tot aan de 19-17. Rodenburg zat in deze fase goed in de wedstrijd en wist zelfs op gelijke hoogte te komen, 19=19. Helaas kwam Club Brothers via twee afstandschoten weer op voorsprong. Met nog maar kort te spelen leek het tegen deze ploeg moeilijk om weer gelijk te komen. Rodenburg had pech met een aantal afstandsschoten daar waar Club Brothers meer geluk had en zij scoorden twee keer. Met in de laatste minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd voor Rodenburg, eindigde de wedstrijd in een 23-20 overwinning voor Club Brothers.

Helaas wist Rodenburg 2 ook niet te winnen, zij verloren met 14-13 van WSS 2. Aanstaande woensdag staat voor het eerste de inhaalwedstrijd tegen Vitesse op het programma. De wedstrijd zal om 20:30 beginnen in de Topsporthal.