Rodenburgselectie wint overtuigend van OKO

LEEK – Op eerste paasdag stonden de thuiswedstrijden tegen de selectie van OKO op het programma. Voor beide selectieteams van Rodenburg betekende een overwinning serieus meedoen om de eerste plaats in de poule. Het vlaggenschip van Rodenburg mocht als eerste aantreden tegen de Opeinders.

In de beginfase van de wedstrijd nam Rodenburg direct het initiatief en nam een 3-0 voorsprong. OKO deed toen voor het eerst wat terug en scoorde van afstand. Rodenburg trok zich hier niets van aan en wist vrij makkelijk op 5-1 te komen. Toen brak er een rommelige fase in de wedstrijd aan, OKO probeerde met hard werken het kwaliteitsverschil te compenseren en Rodenburg ging mee in dit spel. Hierdoor wist OKO terug te komen in de wedstrijd tot 6-5. Gelukkig besefte Rodenburg dat ze zich moesten herpakken en geduldiger moesten spelen. Met lange aanvallen en veel schoten wist Rodenburg weer verder uit te lopen, zij scoorden 7 doelpunten op rij en OKO zette hier niets tegenover. De ruststand was 13-5.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Rodenburg wilde direct na rust de wedstrijd helemaal beslissen. OKO kwam scherp uit de kleedkamer en wist twee keer te scoren, 13-7. De opleving van OKO bleek van korte duur, Rodenburg scoorde vier keer achter elkaar van afstand en nu was de wedstrijd definitief gespeeld. Vanaf de 17-7 voorsprong wist Rodenburg in het laatste kwart het verschil nog iets te vergroten en floot de scheidsrechter af bij een goede 23-11 overwinning voor Rodenburg.
Aansluitend namen de tweede teams het ook nog tegen elkaar op. Ook hier won Rodenburg overtuigend de wedstrijd, de eindstand werd bepaald op 22-11.

Door deze overwinningen staan zowel het eerste als tweede op 1 punt achterstand van de koploper(s). Met nog vier wedstrijden op het programma kan dat dus nog een heel mooi toetje worden van de competitie. Komende twee weken zullen er geen wedstrijden zijn. Op 7 mei zal de volledige selectie afreizen naar Oude Pekela om het op te nemen tegen WSS.