Rodenburg heeft lastige middag

LEEK – Zondagmiddag stonden in de Rodenburghal de thuiswedstrijden van Rodenburg op het programma. Rodenburg 2 gaf het goede voorbeeld door goed te spelen en terecht van de ongeslagen koploper, TFS 2, met 21-16 te winnen. Aansluitend nam het eerste van Rodenburg het op tegen Kinea. Op het veld won Rodenburg relatief gemakkelijk van Kinea met 34-24, maar het zou vandaag niet zo makkelijk gaan.

Rodenburg nam direct aan het begin van de wedstrijd de voorsprong, maar Kinea scoorde vrij snel tegen vanaf de strafworpstip. Vanaf dat moment blijft Rodenburg, tot de 4-4, steeds eerst de voorsprong te nemen maar komt Kinea steeds terug. Rodenburg had vandaag moeite om scorend het rendement van de afgelopen weken te halen waardoor Kinea steeds de kans had om weer aansluiting te vinden. Dan neemt Rodenburg terecht een 9-6 voorsprong, maar verzuimd daarna om mee te blijven scoren. In de laatste minuten van de eerste helft weet Kinea, door van afstand driemaal te scoren, terug te komen en zelfs met een 10-11 voorsprong te gaan rusten.

Duidelijk is dat er bij Rodenburg een tandje bij moet. Omdat de doelpunten wat moeilijk vallen wordt ervoor gekozen om iets behoudender te gaan spelen. Rodenburg komt direct gelijk en loopt na een paar minuten uit naar een 15-13 voorsprong. In deze fase kan Rodenburg de wedstrijd naar zich toetrekken, maar Kinea ziet weer kans om gelijk te komen via een aantal afstandsschoten. Halverwege de tweede helft is dan al duidelijk dat dit geen ruime overwinning gaat worden voor één van beide ploegen. Eerst komt Rodenburg weer voor, maar even later komt Kinea op voorsprong.

In de laatste 10 minuten neemt Rodenburg steeds de voorsprong, maar elke keer scoort Kinea weer de gelijkmaker. Met nog maar 2 minuten op het scorebord weet Rodenburg dan eindelijk een gaatje van twee doelpunten te maken, 21-19. Kinea ziet geen kans meer om iets terug te doen en de scheidsrechter fluit voor het einde. De wanhoopspoging van Kinea valt er nog in, daar waar Kinea zich druk maakt of deze nog telt viert Rodenburg terecht de overwinning. Er wordt door de scheidsrechter besloten om dit doelpunt wel te tellen en dus wint Rodenburg met 21-20 van Kinea. Geen goede wedstrijd, maar zeker wel een zwaarbevochten overwinning waar Rodenburg de overwinning binnenhaalt.

Volgende week reist de Rodenburg selectie af naar Zuidwolde om het daar op te nemen tegen ZKC 1 en 3. De wedstrijd van Rodenburg 2 start om 13:00. Aansluitend neemt Rodenburg 1 het om 14:30 op tegen de mede koploper ZKC 1. Op papier een mooie wedstrijd en we nodigen dan ook iedereen uit om zondag af te reizen naar Zuidwolde om de Rodenburg selectie aan te moedigen.