KC Rodenburg wint in een winderige wedstrijd van DTG

Leek – Zaterdag 21 mei was wederom een thuiswedstrijd voor de selectie van KC Rodenburg, echter door te weinig spelers aan de kant van DTG is de wedstrijd van de tweede teams verplaatst naar woensdagavond 25 mei om 20.00.

Om 15.2 0uur floot de scheidsrechter in voor de wedstrijd Rodenburg 1 – DTG 1. Daar waar de temperatuur perfect was om te korfballen, was de wind helaas net iets te veel. De wedstrijd kwam hierdoor moeizaam op gang en doelpunten vielen niet makkelijk. DTG nam als eerste de voorsprong door op 0-2 te komen, maar ook Rodenburg wist daarna de korf te vinden en kwam op 2-2. Door meerdere blessures tijdens de eerste helft, waardoor het spel stil kwam te liggen, was het voor de HHZ-formatie moeilijk om echt in de wedstrijd te komen, maar wisten wel een kleine voorsprong te pakken naar de 5-3. DTG vond nog één keer de korf, ruststand 5-4.

In de tweede helft was het wederom DTG die de eerste twee doelpunten maakte en langszij kwam naar 5-6. Rodenburg liet zich door het fysieke spel van DTG niet uit de wedstrijd halen en kwamen aanvallend tot steeds beter spel. Dit resulteerde in drie doelpunten op rij en nam wederom de voorsprong. Daar waar DTG nog slechts eenmaal de korf wist te vinden, bleef de HHZ-formatie de goede aanvallen vasthouden en won uiteindelijk ruim de wedstrijd met 13-7.