Druk weekend voor turn(st)ers van Tiga Leek

LEEK – Zaterdag 11 maart stonden er meerdere wedstrijden op het programma voor de turners en turnsters van Tiga Leek.

Uithuizen: nts A
In de eerste wedstrijd waren de meisjes van de derde divisie aan de beurt. Marit Ijpma had een paar kleine foutjes, maar werd knap 6de. Roos van Dijk had een moeilijke dag met onder andere een ongeldige sprong. Jamey Sahertian het poduim beklimmen op de derde plek. Marianne van Esch turnde foutloos en werd beloond met een 1ste plaats. Marlijn Hendriks mocht aansluiten op de tweede plaats. Op de andere baan mochten Annelies Post en Mieke Laan hun oefening laten zien aan de jury. Annelies kon helaas alleen maar balk en brug turnen door een blessure. Mieke werd 3de. Ook Nina Fennema, Ulrike Bosma en Rylana Bekkema mochten in de eerste wedstrijd turnen. Rylana heeft voor het eerst weer brug geturnd na een blessure. Ulrike Bosma werd knap derde!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de vierde divisie. Mardy Postma (senior), Marije Grote, Nica Lokken, Dorien van der Meer en Indy Stevens hadden gezonde zenuwen voor de wedstrijd. Het was weer even inkomen, maar de dames kunnen zeer tevreden zijn over de wedstrijd. Mardy werd knap vierde! In de derde wedstrijd was Dana Stoker aan de beurt. Dana is ontzettend gegroeid dit seizoen en heeft een top wedstrijd geturnd. Jammer genoeg was dit niet genoeg voor een podiumplek. Mooie dingen gezien vandaag en er is zeker nog ruimte voor verbetering. De tweede en tevens laatste wedstrijd zal plaats vinden op 8 april.

Vianen
zaterdag 11 maart kwamen 7 turnsters van Tiga uit in de kwartfinale voor 2e divisie turnen dames.

3 turnsters wisten zich te plaatsen voor de halve finale. Eerder al wisten Rianne Suurd (senior) en Elsbeth Douma (jeugd1) zich in Zierikzee te plaatsen voor de halve finale.

De wedstrijd begint met de instappers. Er was een erg groot deelnemersveld, waardoor er maar negen turnsters door gingen. Noa Kuperus, Laura van Doorn, Myrthe Suurd en Anoek Esschendal lieten zien dat zij zich positief hadden ontwikkeld. Helaas lukte het niet om zich te plaatsen, maar zij zijn weer een hele mooie ervaring rijker.

Ook Marleen Eizenga en Kirsten Bruinsma (jeugd2) mochten zaterdag de kwartfinale turnen. Kirsten had een stabiele wedstrijd en wist zich als 5e te plaatsen. Marleen maakte helaas een aantal foutjes, maar door heel netjes te turnen wist zij zich toch nog als 15e te plaatsen.

Julia de Vries mocht ’s avonds haar oefeningen laten zien. Ook Julia wist een goede wedstrijd te turnen en plaatste zich als 7e voor de halve finale.

We kunnen terug kijken op een mooie dag. De turnsters die zich hebben geplaatst zullen op 2 april in Bellingwolde of 8 april in winterswijk de halve finale NK turnen.

Volendam
Viktor Hogenberg en Tyrell van Oosten hebben goede oefeningen laten zien in Volendam. Viktor mocht zelfs de zilveren medaille in ontvangst nemen!

Verder op de dag Ook Steyn heeft prima oefeningen laten zien! Een wedstrijd met veel nieuwe dingen!

Zondag 12-03 Volendam
Op 12 maart waren Hidde de Boer en Joris Mers aan de beurt. De zenuwen waren bij beide mannen flink aanwezig. Er zijn grote en kleine foutjes gemaakt. Gelukkig had dit uiteindelijk niet veel invloed op de uitslag. Hidde is 13de geworden en Joris 18de. Beide mannen zijn door naar de kwart finale!