Leekster Eagles spelen gelijk tegen White Stones in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE/LEEK – Vrijdag 6 november speelde het eerste team van Leekster Eagles uit tegen White Stones in Egmond aan Zee.

Vanaf het begin tot aan het eindsignaal was dit een wedstrijd zoals een toeschouwer graag ziet. Alles, maar dan ook alles was in deze wedstrijd terug te vinden. Er werd door beide partijen gevoetbald op het randje van het toelaatbare. De arbitrage moest zeer alert zijn om alles wat er in het veld gebeurde in de juiste proporties te zien, te belonen of af te straffen. En deze mannen hebben het druk gehad. Gelukkig voor allen wisten de scheidsrechters tot het eindsignaal de verhitte gemoederen steeds bijtijds tot bedaren te brengen, waardoor er een zeer attractief, snel, passievol en creatief spel gespeeld werd waarbij de Eagles, eerlijk is eerlijk de iets betere partij was.

In de eerste helft was het White Stones die na drie minuten de openingstreffer maakte en de stand was 1-0. Petrit Hoxhaj maakte de 1-1 met nog ruim zeven minuten te spelen. Karim Layeb wist met nog zes minuten te gaan een handig balletje de 1-2 binnen de doellijnen van White Stones te tikken. De eerste helft was al spannend, maar de tweede helft brrrr wat een adrealine, ook op de tribune. Er werd full press gespeeld door beide partijen waarbij niemand aan iemand wilde toegeven. Pas in de laatste vijf minuten brak een speler van White Stonesdoor de Leekster linies en de stand stond op 2-2.

De Eagles waren even uit het spelritme en de focus was even weg. Hier wist White Stones handig gebruik van maken en binnen een halve minuut stond de klok op 3-2. Met een verdiende tien meter trap wist Freddie van der Velde het derde doelpunt voor Leekster Eagles te maken en de stand stond op 3-3. Zoals het bij zaalvoetbal kan, er werden de laatste drie doelpunten binnen een halve minuut tijd gemaakt. Met nog bijna vier minuten speeltijd waren er korte lontjes, jagen, frustraties en gepassioneerd voetballen. De tribune stond te schudden in haar grondvesten. Na het laatste fluitsignaal mochten de scheidsrechters de nog nadampende oververhitte gemoederen in het veld tot rust brengen, waarna een ieder zich na het verdelen van de punten terug kon trekken.

Komende vrijdag 13 november speelt Leekster Eagles thuis tegen Zeemacht. Aanvang wedstrijd 20.15 uur Sportcentrum Leek