Waardering van D66 Westerkwartier voor vrijwilligers Hospice Leek

Leek – Zaterdag bracht de gemeenteraadsfractie van D66 Westerkwartier een bezoek aan de vrijwilligers van het  Hospice Vredeborgh in Leek. De ruim 60 vrijwilligers zorgen ervoor dat de gasten van het Hospice de laatste fase van hun leven doorbrengen op een plek die het ‘thuisgevoel’ zo goed mogelijk benadert.

Hospice Vredeborgh noemt hun huis dan ook  ‘een bijna zoals thuis-huis’. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de gasten zich prettig voelen in het Hospice. Familie en vrienden zijn op ieder moment welkom en kunnen eventueel blijven slapen.

Vrijwilligers erg belangrijk
Er is dagelijks en ’s nachts verpleegkundige zorg, maar de hulp en de aanwezigheid van de vrijwilligers is het wezenlijk onderdeel van de zorg in het Hospice. Belangrijk is dat de regie van deze laatste levensfase berust bij de gast en dat de vrijwilligers praktisch altijd in staat zijn om de wensen en vragen van de gasten te vervullen.

Waardering uiten
De D66-ers waren onder de indruk van de manier waarop de vrijwilligers van Hospice Vredeborgh invulling geven aan hun taak om de gasten met warme en optimale zorg te omringen. De fractie bracht afgelopen zaterdag middels een grote taart haar waardering tot uiting voor de inzet en betrokkenheid van al deze vrijwilligers.

   
Back to top button