Amysoft ronde van Groningen start aanstaande zaterdag in Leek met ruim 150 rijders

Leek – De Amysoft waterontharders Ronde van Groningen is dit jaar het decor van de 3e etappe tijdens de Olympia’s Tour.

Op zaterdag 19 maart krijgen de renners 183 km door het Groninger land voor de kiezen. De combi, met start en finish in Leek, is mogelijk, omdat de data op de wielerkalender elkaar overlappen. Eerder werd al bekend dat Olympia’s Tour op donderdag 17 maart van start gaat met een ploegentijdrit en rit in lijn in Hardenberg en omgeving.

Olympia’s tour
Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. De eerste editie werd georganiseerd in 1909, dit jaar is de 68eeditie. Olympia’s Tour heeft dus een lange geschiedenis in de Nederlandse wielersport. De start is aanstaande zaterdag bij Amysoft in Leek aan De Hoogte 5.

Hieronder zie je het tijdschema:

  • 10.00-11.00 aankomst jury, pers en medische dienst
  • 11.00-11.45 presentatie teams op het podium.
  • 12.00 start

Organiseren mag weer
Voor de organisatie is het prettig weer uit te kunnen kijken naar een wedstrijd die dagelijks weer een groter gebied bestrijkt, zo meent koersdirecteur Thijs Rondhuis. “Door de beperkende maatregelen als gevolg van COVID-19 hebben de verkeersregelaars de afgelopen twee jaren voornamelijk wedstrijden op kleine omlopen gedaan. Het is goed om met alle schakels binnen de organisatie van de ronde weer op te starten met echte van stad tot stad wedstrijden. Olympia’s Tour kan in organisatorisch opzicht als een nieuwe opstart worden gezien.’’

Drie dagen
Dit jaar start de wedstrijd op donderdag 17 maart met een ploegentijdrit rond Hardenberg, diezelfde dag ook start- en finishplaats van een tweede rit door het Vechtdal. Op dag 3 wordt over het parcours van de Amysoft Ronde van Groningen afgelegd. Start en finish zijn dan in Leek. Al met al een etappeschema dat de gelegenheid biedt om elke dag koers te maken.

17/03: Ploegentijdrit Hardenberg: 10 km
17/03: rit 1: Collendoorn-Hardenberg: 77 km
18/03: rit 2: Westerbork-Col du VAM 173 km
19/03: rit 3: Leek-Leek Amysoft Ronde van Groningen: 182 km
20/03: rit 4: Assen-Assen Fietsen & Koffie Dorpenomloop: 165 km

   
Back to top button