Laatste uitwedstrijd voor OWK 1 tegen SIOS 1

OOSTWOLD – Zondag 22 mei stond de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. OWK was al uitgespeeld in de competitie, maar voor SIOS stond er nog wel degelijk wat op het programma. Met een 7e plek zouden zij zich via een beslissingswedstrijd handhaving in de eerste klasse veilig kunnen stellen.

OWK 1 mocht de wedstrijd starten na een mooie overwinning van het 2e team van OWK op SIOS 2. OWK 2, die bij een ruststand van 14-6 een hele knappe inhaalrace inzette en de wedstrijd over de streep wist te trekken met een 22-24 overwinning stelde zich met deze overwinning veilig in de reserve 2e klasse.

OWK 1 begon de wedstrijd voortvarend en wist gelijk op een 0-2 voorsprong te komen. Door dynamisch korfbal werden er veel kansen gecreëerd. Doordat de afronding echter nog niet scherp was, kon SIOS in de eerste minuten bijblijven tot 3-5. Op dat moment probeerde OWK te versnellen en wist uit te lopen naar een comfortabele 5-11 voorsprong. Het reboundwerk was hierin erg belangrijk waardoor de lopende mensen eromheen konden blijven schieten. De ene mooie aanval werd afgewisseld met de andere. Het laatste wapenfeit in de 1e helft was voor SIO, waardoor er gerust werd met een 6-13 voorsprong voor OWK.

In de rust werd door Michel Daling vol lof gesproken over het spelbeeld van de aanvallen in de 1e helft. Het was nu zaak om de 2e helft door te drukken naar een mooie overwinning. De eerste goal was voor SIOS, maar hierna nam OWK het heft weer in handen door mooie goals van onder andere de goed spelende Frans Wobbes. Het spelbeeld veranderde niet ten opzichte van de 1e helft. Alleen de scherpte in de afronding werd minder. OWK had meer kansen nodig om tot scoren te komen en werd ook slordiger in de passing. Toch was het goed om te zien dat de ploeg vertrouwen hield in het spel wat ze willen spelen. De scores gingen weer vallen en OWK kon lekker spelend uitlopen naar een 12-22 overwinning.

Het grootste compliment van de dag is toch wel de overwinning van OWK 2, die zich hierdoor veilig wist te spelen! Als team werd er de tweede helft keihard teruggeknokt naar een belangrijke overwinning waarin iedereen belangrijk was vandaag! De uitstraling en de wil om te winnen van OWK 2, stimuleerde ook het 1e team om de wedstrijd te winnen en met vier punten terug te keren naar Oostwold.

Zondag 29 mei 2016 staan de laatste competitiewedstijden op het programma voor OWK 3,2 en 1. OWK 3 zal voor klassehandhaving de punten moeten pakken van Vitesse 2. OWK 2 ontvangt na deze kraker, Nic/Alfacollege 4 dat kampioen kan worden in Oostwold. OWK 2 wil natuurlijk hun afscheid nemende coach Marc Akkerman nog een stunt laten zien en een poging wagen om het kampioensfeestje van Nic te verstoren. Vervolgens ontvangt OWK 1, KIOS uit Ruinerwold. Gezamenlijk willen wij dan ook ons zeer geslaagde seizoen positief afsluiten met mooie overwinningen. We hopen op veel supporters langs de zijlijn, die na de wedstrijden het seizoen met ons afsluiten!

11:30 OWK 3 – Vitesse 2

13:00 OWK 2 – Nic./Alfacollege 4

14:30 OWK 1 – KIOS 1