Sparta pakt punten in Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD/ZEVENHUIZEN –  Zaterdag 26 november reisde het vlaggenschip van Sparta af naar het Drentse Hollandscheveld. Een tal van spelers had hier tijdens de laatste ontmoeting nare herinneringen aan over gehouden.

Op zaterdag 25 januari 2014 werd er namelijk de koppositie verspeeld door van laagvlieger HHV te verliezen. Vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen en dat was deze avond niet aan dovemans oren gericht. Onder het toeziend oog van een aantal trouwe supporters startte de wedstrijd rond de klok van zeven uur.

HHV opende wedstrijd middels een goal van afstand. Daarna nam Sparta het initiatief over en gaf deze niet meer uit handen. Via mooi uitgespeelde aanvallen liep Sparta uit naar 1-4 waarna HHV weer wist te scoren. Vlak voor rust gaf HHV nog een keer gas en kwamen zij terug tot één verschil, echter had Sparta hier direct weer antwoord op en maakte voor rust de 6-8.

In de kleedkamer werd duidelijk dat Sparta er voor moest zorgen dat zij het gat van vier of meer kregen. Kansen zat, alleen was het wachten op de afronding. De pupillen van Leo van der Lei hadden de informatie zeker tot zich genomen, want de eerste goal na rust was van Zevenhuister makelij. Echter zette de thuisploeg daar drie goals tegenover. Daarna was het Sparta dat met vier goals op rij de wedstrijd op slot gooide. Echter gaf HHV niet op en wisten telkens wel weer te scoren. Sparta liet zich de kaas niet van het brood eten en zette daar zelf ook weer een goal tegen over. Er werd door scheidsrechter Okken afgefloten bij een 17-21 eindstand.

De nare smaak van bijna drie jaar geleden is hiermee weggespoeld en biedt een mooi perspectief voor de komende wedstrijden. Volgende week komt De Granaet uit Dokkum op bezoek in de Rodenburghal ook tegen deze ploeg heeft Sparta nog iets recht te zetten. Op het veld werd er namelijk in de laatste minuten verloren van de Friezen. Zorg dat je er bij bent op 3 december om 19.30 uur.