Speciaal moment voor kinderen op de Hasselbraam tijdens Sinterklaasbezoek

Leek – Op Basisschool de Hasselbraam beleefden de kinderen dinsdagochtend een feestelijke dag met een speciaal bezoek van Sinterklaas, die in stijl arriveerde in een nostalgische Dodge, vergezeld door twee Pieten in de laadbak. Terwijl de kinderen zich aanvankelijk vermaakten in de sneeuw, renden ze snel naar hun leerkracht zodra Sinterklaas arriveerde.

Sinterklaas nam de tijd om alle klassen te bezoeken, waar hij met de kinderen praatte, danste en genoot van toneelstukjes. De Pieten deelden lekkernijen uit, en de kinderen werden extra verrast toen ze ook nog cadeaus ontvingen, zorgvuldig uitgekozen door de oudervereniging van de school. Voor ieder kind hadden zij een persoonlijk cadeau gekocht; dat moet veel werk zijn geweest!

Speciaal moment
Van de kleintjes in groep 1 tot en met de pubers van groep 8 kreeg elk kind de kans om een speciaal moment met Sinterklaas en zijn Pieten te beleven. Ondanks de vermelding in het grote boek over mogelijke drukte in de klassen, heerste er een opvallende rust. Met open mond en grote ogen keken de kinderen toe terwijl de Sint alles over hen wist te vertellen. Directeur Irma Veenhuizen benadrukte het unieke karakter van de school, waar duidelijke regels op een positieve manier worden gehanteerd, wat resulteert in een kalme en gezellige sfeer. “Op momenten als deze kunnen we daardoor groots uitpakken, en het enthousiasme kunnen we dan extra toejuichen!”

Zieke kinderen
Zelfs de kinderen die ziek thuis zaten, werden niet vergeten en kregen een bezoekje van Sinterklaas. Het moet vervelend zijn om zo uit te kijken naar deze dag en vervolgens thuis te moeten blijven. Zo was de Sinterklaasviering op Basisschool de Hasselbraam voor iedere leerling een heel bijzonder moment.

Basisschool De Hasselbraam is tijdelijk gevestigd in de Oldeborg in Leek. De tijdelijke verhuizing is nodig, omdat De Violier, waar De Hasselbraam deel van uitmaakt, wordt uitgebreid.

 

   
Back to top button