OWK doet slogan van hoofdsponsor CINX eer aan

OOSTWOLD – Na de succesvolle trip naar Enschede vorig weekend en de mooie uitwinst op Rigtersbleek (12-22), zet OWK 1 ook dit weekend door.

Voor OWK waren het weer de eerste competitie thuiswedstrijden in de Rodenburghal te Leek. Het derde van OWK 3 mocht het spits afbijten, maar moest ondanks een mooie score van 18 doelpunten, haar meerdere erkennen in Rodenburg 3. Aan het goede spel en de tomeloze inzet kon het dit weekend voor OWK 2 niet liggen! De gehele wedstrijd liepen de Oostwoldjers zowel in het veld als op het scorebord voor in de strijd,  echter in de laatste minuut kon tegenstander ZKC’19 2 voor het eerst langszij komen en de wedstrijd afsluiten met een 15-16 op het scorebord.

Na een dergelijk puntenverlies is het snel herpakken voor OWK om ook de volgende wedstrijd weer van meet af aan maximaal in te gaan. Met een volledig andere opstelling vergeleken met het vorige seizoen, startte OWK 1 de wedstrijd tegen ZKC’19 1. OWK begon voortvarend door binnen twee minuten een 3-0 op het scorebord te zetten. ZKC’19 kon, ondanks gedreven en verbeten spel, OWK niet bijhouden, waardoor pas in de achtste minuut de eerste score werd gemaakt (4-1). Met mooie aanvallen en het nakomen van afspraken liep OWK verder uit tot 10-3. Na 15 minuten in de eerste helft volgt een kleine hapering in de score, waardoor ZKC’19 het gat weet te verkleinen tot 10-7. OWK laat zich, in de laatste tien minuten voor de rust, meeslepen in het hectische en drukke spel van ZKC’19. Hierdoor worden met een 13-9 ruststand, de kleedkamers opgezocht. De woorden in de rust van hoofdcoach Michel Daling zijn duidelijk. Pak je rust en houd de rust!

Scheidsrechter Jouke Smits fluit de tweede helft in en zoals de slogan van onze hoofdsponsor aangeeft “Professionals met meerwaarde”, is ook de meerwaarde en professionaliteit van de CINX-formatie duidelijk op zo’n moment. De woorden van hoofdcoach Michel Daling worden al snel omgezet in daden. De rust wordt herpakt en ondanks twee tegenscores (13-11) vindt er een schakeling in tactiek plaats. Dit resulteert al snel in het vinden van de korf met mooie acties. OWK laat direct het publiek de breedte van haar selectie zien. Iedereen scoort mee met mooie acties en afgemaakte goals. Na 10 minuten in de tweede helft is het gat een feit (19-13) en weet OWK ook daarna verder uit te lopen. De laatste 20 minuten probeert ZKC’19 nog van alles, maar met slechts drie scores tegen zeven mooie en vermakelijke goals van de CINX-formatie, kunnen de Zuidwoldenaren niet tegen de kracht van OWK op. De wedstrijd wordt afgefloten met een zeer goede en welverdiende eindstand van 26-16 op het scorebord.

Het publiek, de coaches, begeleiding en selecties kunnen terugkijken op een goede eerste competitiewedstrijd in de Rodenburghal te Leek. Een wedstrijd waar ook dit weekend weer veel groei te zien was. Volgende week wordt er gespeeld op de zaterdag, opnieuw in de Rodenburghal. Om 19:15 start de 1e klasse wedstrijd tegen ASVD uit Dronten. Ook volgende week zaterdag zal de CINX-formatie weer alles uit de kast halen om het publiek te vermaken en zal met tegenstander ASVD uitmaken wie de eerste positie in de ranglijst gaat bekleden. Komt allen!