Koploper OWK 1 wint ook deze week van de runner-up

Deze week stond er voor OWK 1 een wedstrijd gepland op zaterdagavond. Niet echt iets wat de Oostwolders gewend zijn, meestal worden deze avonden op andere locaties doorgebracht en zitten de meesten niet aan een bidon met water. Maar het moest toch gebeuren, aangezien EKC2000 uit Emmen op bezoek kwam. Wetende dat deze ploeg na de uitslagen van vorige week op de tweede plek stond in de competitie, zou dit bij voorbaat geen makkelijke wedstrijd worden tegen de vorig jaar gepromoveerde Emmenaren. Gelukkig hadden wij een klein beetje huiswerk gedaan door EKC vorige week al even te bekijken in de wedstrijd tegen VKC. Dit in combinatie met de ranglijst waaruit bleek dat EKC weinig doelpunten tegen krijgt, maar ook weinig scoort maakte dat we enigszins wisten wat we konden verwachten.

Toch bleek al snel dat zaterdagavond niet geheel ons ding is. Coach Michel Daling vroeg niet voor niets voor de wedstrijd “wie heeft er het idee dat er vanavond een wedstrijd gespeeld wordt?” waarop iedereen ontkennend antwoordde. De scherpte moest er dus echt nog wel even in komen. Dit lukte echter maar moeizaam, en in de redelijk gevulde Topsporthal keek OWK dan ook al snel tegen een 0-4 achterstand aan. EKC speelde fel en sterk, en door de matig fluitende arbiter kreeg de ploeg uit Emmen enkele discutabele vrije ballen mee waardoor ze snel op voorsprong wisten te komen. Gelukkig kon OWK zich hier overheen zetten en pas op dit moment begon de motor te draaien bij de Oostwolders.

De schutters in beide vakken wisten eindelijk de korf te vinden en de aanvallen begonnen beter te lopen. Toch bleken de doelpunten schaars in de eerste helft, mede door het goede verdedigende werk van EKC en een behoorlijk aantal “afstuitballen” aan de kant van OWK. Hierdoor stond er bij rust slechts een 5-6 stand op het scorebord, toch iets wat we de afgelopen wedstrijden niet gewend waren.

In de rust werd er nog even op gehamerd dat we vanuit onze eigen kracht moesten blijven spelen. We moesten ons hoofd erbij houden, rustig blijven spelen en vanuit die rust onze aanvallen opzetten.

Toch was het weer EKC dat sterk uit de kleedkamer kwam en in de eerste minuut wist te scoren. Na dit doelpunt was de maat echter vol bij OWK, en door geduldig en secuur te blijven aanvallen liepen de Oostwolders uit naar een 12-7 voorsprong. Het was duidelijk dat EKC de korf nog maar moeilijk kon vinden dus het gat van 5 doelpunten zou genoeg moeten zijn om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Het op en neer golvende spel in het laatste deel van de tweede helft toonde dit ook, maar de zege voor OWK kwam niet meer in gevaar. EKC wist nog vier keer te scoren, maar hier zette OWK ook vier goals tegenover, waardoor de eindstand werd bepaald op 16-11.

Een moeizame wedstrijd op de zaterdagavond, iets wat van tevoren was verwacht. Maar door gewoon te doen wat gedaan moest worden trok de hoofdmacht uit Oostwold toch weer aan het langste eind. Volgende week speelt OWK wederom een thuiswedstrijd tegen De Pein, ditmaal wel weer gewoon op zondag, maar eenmalig wordt er gespeeld in de Rodenburghal. Komt dus allen en schreeuw ons weer naar de overwinning! Vanaf 14:50 speelt het eerste, en het voorprogramma wordt verzorgd door het derde (vanaf 12:25) en het tweede (vanaf 13:35). Tot dan!