Politie Westerkwartier maakt uitslag bekend van inbeslagname opgevoerde Speed Pedelec; “1 April inbeslaggenomen Speed Pedelec in je bil…”

Westerkwartier – Afgelopen week berichtte Politie Westerkwartier over een opgevoerde Speed Pedelec welke ze in beslag hadden genomen (lees hier het artikel). Een aantal van de Facebook volgers had al wel door dat dit een 1 april grap was. De Speed Pedelec waar de politie met spoed achter reed was niet opgevoerd.

De politie geeft na deze grap wel een belangrijk advies/feitje aan de gebruikers van een Speed Pedelec; “Wij komen in ons werkgebied echter wel veel opgevoerde elektrische fietsen tegen. Of wielrenners die met hoge snelheid door het andere verkeer laveren. Dit tot veel irritatie bij andere weggebruikers. Weet dat als je een ongeval krijgt met een opgevoerde elektrische fiets, dat de verzekering dan niet uitbetaalt. De schade die je dan hebt of veroorzaakt zal je zelf moeten betalen. Ook zijn de risico’s op letsel groter als je een hogere snelheid hebt.”

Foto/video: Politie Westerkwartier

   
Back to top button