Gemeentehuis Grootegast blijft gesloten tot de sluiting van gemeentehuis Leek

Westerkwartier – Het gemeentehuis Grootegast blijft dicht tot de sluiting van gemeentehuis Leek in het voorjaar van 2024. Hierover nam het college van burgemeester en wethouders op 11 april 2023 een voorlopig besluit.

In november vorig jaar besloot het college om gemeentehuis Grootegast te sluiten in de periode 1 januari tot 1 mei 2023 vanwege energiebesparing. De gemeentelijke medewerkers werkzaam in gemeentehuis Grootegast, pakten hun werkzaamheden op vanuit één van de andere gemeentelijke locaties. Wethouder Bert Nederveen: ‘We draaien prima door met de geherhuisveste teams.’

Stap voor stap naar centrale locatie in Zuidhorn
In het voorjaar van 2024 verlaat de gemeente ook het gemeentehuis in Leek. Het gemeentehuis Leek wordt verkocht en maakt plek voor een nieuwe woonwijk. In 2026 wordt het gemeentehuis in Zuidhorn de centrale kantoorlocatie van de gemeente.

De periode tussen voorjaar 2024 en medio 2026 gaat de gemeente overbruggen met tijdelijke huisvesting voor haar medewerkers. Wat de beste oplossing hiervoor is wordt op dit moment onderzocht en zal komend najaar duidelijk zijn.

   
Back to top button