Anneke Ekhart verrast met portretten in Tolbert

TOLBERT – Gewoonlijk heeft het werk van beeldend kunstenaar Anneke Ekhart (1955) uit Tolbert geen titel. De kijker bepaalt zélf wat het beeld bij hem of haar oproept. Maar deze keer is dat anders, want wat ze nu gemaakt heeft is een verrassende serie portretten van mensen, mét een naam.

In 2001 heeft  Anneke een aantal boeren uit de Hoofdstraat, de Holm en het Noorden van Tolbert gefotografeerd. De expositie ervan was een succes .Dit voorjaar besloot ze om de portretten opnieuw uit te werken in zwart/wit op oud zink. De karakteristieke portretten, gecombineerd met het oude zink vormen een beeld met sterke zeggingskracht. De karakters winnen erdoor nog meer aan authenticiteit.

Onder de titel “Olle Grond” zijn de portretten zijn vanaf 7 augustus tot en met 30 oktober te zien in de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 in Tolbert, waar ze door Oudheidkamer Fredewalda worden tentoongesteld. De opening was op zondag 7 augustus.  Directeur Geert Pruiksma van Museum Nienoord heeft de tentoonstelling ingeleid.

   
Back to top button