VEV’67 speelt thuis gelijk tegen Zeerobben

De voorbeschouwing:

Zaterdag 28 november 2015 stond er een grote wedstrijd op het programma voor de mannen van VEV’67. Na de uitschakeling in de beker vorige week door SC Genemuiden was nu Zeerobben de opponent. Zeerobben is de trotse koploper in de competitie met in het kielzog VEV’67. Voor aanvang hadden beide ploegen 24 punten weten te vergaren. Het doelsaldo van Zeerobben was echter iets beter waardoor deze ploeg de eerste plaats wist te bezetten. Beide ploegen was er dus alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. De weergoden waren deze zaterdag voetbalminnend Nederland gunstig gezind, iets wat eerder die week niet gezegd kon worden. Hierdoor was de wedstrijd van het tweede afgelast om het veld te sparen voor de wedstrijd van het eerste elftal. Desondanks was het veld zwaar en lastig te bespelen. In de warming-up was het dus zaak om aan de omstandigheden te wennen en te kijken wat voor rare capriolen de bal zou kunnen maken. Nadat de spelers hun warming-up hadden gedaan waren het de volgende dappere strijders die het strijdtoneel mochten betreden.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Wessel van der Galien, Ton Baan, Joachim Wiegman, Rick Schuring, Jeffrey Visser, Koert Thalen, Rense Dijk ( C ), Vincent de Koning, Marwin van Wijk, Robin Elderman, Marco Soeten, Enrico Wardenier, Jacob Tjoelker, Benjamin van Aurich ( GK ).

De wedstrijd:

Na het eerste fluitsignaal en een doelpunt van de pupil van de week kon de wedstrijd beginnen. De eerste kans na bijna tien minuten was er voor VEV’67. Een vrije bal werd bij de tweede paal teruggelegd op Wessel van der Galien die de bal met het hoofd niet de juiste richting mee kon geven waardoor het leder naast ging. Hierna was het de beurt aan Zeerobben die beter in de wedstrijd kwam en de betere kansen zou krijgen. Het eerste schot ging over waarna Zeerobben een uitgelezen kans zou krijgen om de score te openen. De spits van de gasten werd door Wessel neergelegd waarna de referee Zeerobben een strafschop toekende. Tumult alom want de overtreding zou buiten de zestien hebben plaatsgevonden. De scheidsrechter bleef echter bij zijn beslissing waarna de strafschop genomen kon worden. Klaas Kleiker werd de verkeerde kant opgestuurd maar zag tot zijn blijdschap dat de bal op de paal belandde terug het veld in waar de bal verder weggewerkt kon worden. Na deze gemiste kans was er niet veel later opnieuw een grote kans voor Zeerobben.

Na een steekbal werd de spits vrij gezet voor Klaas die de inzet van de spits met de voet onschadelijk kon maken. Het eerste half uur was duidelijk voor Zeerobben dat toe moest zien hoe VEV’67 na dat half uur het heft in handen nam. Het eerste kansje, op aangeven van Jeffrey Visser, was voor Rense Dijk die de bal op zijn neus kreeg in plaats van op het voorhoofd waardoor de kopbal kracht ontbeerde en gemakkelijk gepakt kon worden door de goalie. Na deze kans was het Marwin van Wijk die in stelling werd gebracht en de bal in een beweging voor zich uitspeelde en vogeltje vrij voor de doelman opdook. De anders trefzekere Marwin had nu zoveel tijd voor het maken van een keuze en die tijd brak hem op. De inzet van Marwin was de doelman te machtig die echter zag dat de bal naast de goal ging voor een doeltrap. Na deze gemiste kans haalde Marwin zijn revanche door niet veel later alsnog voor de 1-0 te zorgen. Zeerobben kreeg na een hoekschop de bal niet weg, die in een kluwen van spelers voor de voeten van Marwin terecht kwam. Van dichtbij faalde Marwin ditmaal niet in de afronding en met een mooie bal bovenin het doel tekende hij voor de 1-0. Vlak voor rust was er nog een kans voor VEV’67. Jeffrey testte de keeper met een venijnig schot waarbij de goalie een rebound weggaf. Rense was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten maar zag dat zijn schot toch nog geblokt werd. De targetman werd even daarvoor vastgehouden en had, wanneer hij was gaan liggen, zeker een strafschop gekregen. Het viel Rense te prijzen dat hij dit niet deed en voor het schot ging. Hierna was het rust en werd Wessel vervangen door Robin Elderman. Wessel moest de strijd staken vanwege een blessure opgelopen bij een botsing waarbij hij sierlijk een salto door de lucht maakte.

De tweede helft was in het eerste kwartier voor VEV’67 dat een grote kans kreeg via Marco Soeten die was ingevallen voor Jeffrey Visser. De invaller nam de bal op aangeven van Vincent de Koning in een vloeiende beweging mee en stuurde daarmee de tegenstander het bos in. Oog in oog met de keeper besloot Marco voor een stiftje. Het stiftje ging over de doelman heen maar was iets te hoog waardoor de bal via de deklat over ging voor een doeltrap. Na 60 minuten sloeg het noodlot toe voor VEV’67. Op de linkerflank was het Cedric Eeuwema die een overtreding nodig had in de ogen van de scheidsrechter die wederom gedecideerd naar de stip wees. Jordy Torenbeek nestelde zich achter de bal en schoof de bal onder Klaas door in de linker hoek voor de 1-1. Klaas was er heel dichtbij en baalde dan ook als een stekker dat de bal er toch in was gegaan. Na de 1-1 trok Zeerobben zich terug en begon meer op de counter te loeren waarbij het voor Robin Elderman en Ton Baan in het centrum van de verdediging zaak was goed scherp te blijven. Toch was Zeerobben in deze gevaarlijk met een van richting veranderd schot dat net over de veste van Klaas zeilde.

Na bijna 75 minuten was er een grote kans voor Zeerobben waarbij de spits vrij voor Klaas vanaf de flank werd aangespeeld en bal voor het inschieten had maar moest toezien dat Klaas een uitstekend antwoord had op de inzet. Had de spits de bal wel binnengeschoten dan was het doelpunt afgekeurd want de speler van Zeerobben werd teruggevlagd en gefloten vanwege buitenspel. Toch zou de 1-2 vallen voor de gasten Harlingen. Een diepe bal leek eenvoudig verdedigd te kunnen worden door de prima spelende Robin, die de opspringende bal terug wilde koppen op Klaas maar zich misrekende op het lastig bespeelbare veld, want de bal stuiterde niet ver genoeg op waardoor het leder te weinig snelheid meekreeg en opgepikt kon worden door David van der Pol. Robin ging in de achtervolging maar moest met lede ogen toezien dat David de bal hard en strak in de korte hoek schoot buiten bereik van Klaas die wel gestrekt ging maar er niet bij kon. Dit leek de beslissing met nog minder dan tien minuten op de klok. Enrico was intussen ingevallen en probeerde het met een schot dat kracht ontbeerde. Zeerobben, dat met tien man was komen te spelen na een rode kaart, liet zich voorin niet meer zien en VEV’67 gooide nu alles hoog in de pot in de hoop dat een balletje goed zou vallen. Diep in blessuretijd kreeg het loon naar werken. Een voorzet vanaf links van Koert Thalen, met zijn chocoladebeen, viel bij de tweede paal gunstig voor Marco Soeten die beheerst, hij had gezien dat de keeper op het verkeerde been stond, de bal binnen schoof bij de tweede paal. Een orgastisch geluid galmde over Oostindie want de late gelijkmaker werd gevierd alsof de champions league was gewonnen. Na de 2-2 was het gedaan en werd de wedstrijd afgesloten met een gelijke stand.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal was de stemming in de kleedkamer van VEV’67 aanzienlijk beter dan van de kleedkamer van Zeerobben. VEV’67 was vanzelfsprekend hartstikke blij met de late gelijkmaker. Over het algemeen was er toch wel de opvatting dat de gelijke eindstand een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen weergaf. Robin die een verder een goede invalbeurt kende, was iets minder in de feeststemming omdat zijn foutje de 1-2 had betekent. De twee penalty’s werden onder de loep genomen en volgens betrokkenen waren het gemakkelijk gegeven strafschoppen, daar waar Zeerobben zal zeggen dat ze terecht waren. Volgende week staat Zwaagwesteinde op het programma. Aftrap aldaar is om 14.30 uur en ook tegen deze, op papier minder sterke tegenstander, kunnen de spelers alle hulp en steun weer gebruiken. Voor nu zeg ik maar weer,

U zij gegroet

Reus

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button