Frank Nederhoed uit Leek 4de bij NK turnen

ROTTERDAM/LEEK – De NK’s van bijna alle gymsporten in één weekend en op één locatie, dat is ‘Fantastic Gymnastics NK 2015’.

Afgelopen jaren was Ahoy Rotterdam de locatie waar het voor de top van Nederland moet gebeuren. Verschillende disciplines, te weten: turnen dames, turnen heren, trampoline springen, groepsspringen, jazzdans, streetdance, freerunning, acrogym, ritmische gymnastiek en rhönradturnen waren in de verschillende zalen te bewonderen.

Voor Tiga ging de voorkeur naar herenturnen.

Op zaterdag kwam Frank Nederhoed, trainer van Tiga Leek, uit in de meerkamp finale. Het werd een spannende finale en de turners zaten allemaal heel dicht bij elkaar. Frank viel helaas net buiten de prijzen en werd 4e met een puntentotaal van 73.20, waar de nummer 1 met 74.00 het goud binnenhaalde.

Voor de zondag stonden de toestelfinales op het programma. Frank had zich voor 5 van de 6 toestellen geplaatst. Dit was voor Frank het moment op zich te revancheren en hier begon hij dan ook mee op de vloer. Door een sublieme oefening neer te zetten op vloer wist hij met een score van 13.65 de nr.2 met 0.60 verschil voor te blijven. Het 2e onderdeel was voltige. Ook hier viel hij in de prijzen en werd 3e met een score van 11.25. Bij sprong werd Frank 5e.

De senioren gingen daarna naar het onderdeel brug. Dit is voor de heren met gelijke leggers.

Frank zou als 4e in actie komen. Hij wist wat voor score (12.80) hij moest halen om zeker te zijn van een medaille. Dit deed hij met verve en behaalde een score van 13.05. De laatste 2 turners kwamen hier echter niet meer in de buurt en wederom was er goud voor Frank.

Het laatste onderdeel was rek en hier werd Frank 4e.

Met 1 bronzen en 2 gouden medailles keerde Frank terug naar het hoge noorden en kan terugkijken op een geslaagd weekend.

   
Back to top button