Sparta sluit het seizoen af met nederlaag

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Gebroeders Brink formatie haar laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Tegenstander op deze warme, zonnige dag was koploper De Waterpoort uit Sneek.

Bij gelijkspel of winst zouden de Sneekers het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse veilig stellen. Met de 14-14 eindstand in de eerste wedstrijd in het achterhoofd startten beide ploegen aan de wedstrijd.

Sparta, voor het laatst onder leiding van vertrekkend trainer/coach Jan Willem Venekamp, miste in de eerste aanval de korf. De Friezen schoten wel direct hun eerste bal door de mand. Niet veel later kwamen de Spartanen via een kansje bij de korf weer op gelijke hoogte. Daarna namen de Friezen even volledig het initiatief en liep uit naar een 1-5 voorsprong voordat Sparta weer een goal kon maken. Het speltempo was laag, en er werd lang gezocht naar de juiste kans. Via een strafworp en een afstander kwamen de Rood-Zwarten weer terug in de wedstrijd en verkleinden de marge weer naar twee (4-6). In de laatste tien minuten vielen er nog zeven goals. En maakte Sparta middels een strafworp vlak voor rust de aansluitingstreffer.

Met een mooie 8-9 stand gingen de ploegen de kleedkamers in. Sparta was tevreden, maar zou wel moeten blijven bewegen om de druk op De Waterpoort te houden. De Waterpoort startte net als in de eerste helft ook de tweede helft scherp. De Waterpoort scoorde vier maal, waar de Zevenhuisters maar een goal tegenover wisten te zetten. Maar Sparta toonde veerkracht en met nog ruim tien minuten te spelen was de stand 13-14. Echter was dat ook de laatste goal van Sparta. De Waterpoort speelde de wedstrijd goed uit en wist nog drie keer de korf te vinden. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Okken stond er een 13-17 stand op het scorebord en werd de champagne ontkurkt door De Waterpoort.

Sparta nam na de wedstrijd afscheid van trainer/coach Jan Willem Venekamp. Na vier mooie jaren, waarin Sparta drie keer kampioen werd, promoveerde en ook weer degradeerde, vele succes behaald werden, maar er vooral plezier was in het korfbalspel gaat Jan Willem nu aan de slag bij buurtvereniging Noordenveld. De selectie bedankt Jan Willem voor zijn inzet en wenst hem succes met zijn nieuwe uitdaging!

Op maandag 8 augustus start de selectie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie. Supporters bedankt voor jullie steun het afgelopen jaar!!