OWK blijft bovenin meedoen

LEEK – Op 17 januari, een ‘witte’ zondag, mocht het eerste team van OWK na vorige week op één puntje na te verliezen van AVO, opnieuw aantreden in het thuishonk de Rodenburghal. Zo begon deel 2 van het zaalseizoen tegen Rigtersbleek uit Enschede.

De Cinx-formatie was vastberaden bovenin te blijven meedoen, en AVO en ASVD op de hielen te zitten. Om dit te bereiken, moesten de 2 punten in Leek blijven vandaag. Maar dit zou Rigtersbleek niet zomaar laten gebeuren.

De wedstrijd werd sterk begonnen door beide ploegen. De eerste die het gat in de korf vond was OWK. Het ging redelijk gelijk op tot op de 8ste minuut, waarin Rigtersbleek de  2-2 maakt. OWK besloot zich het kaas niet van hun brood te laten eten, en nam de leiding met 4 punten voorsprong (6-2). Rigtersbleek herpakte zich, en maakte voor rust nog een kleine comeback door het 7-4 te maken, maar OWK bleef scoren en pikte voor de rust nog een strafworp mee. Ruststand 10-7.

In de rust was coach Michel Daling nog steeds positief. Hij geloofde in het team, en in een afloop in het voordeel van OWK. Maar, dan moest er wel wat gebeuren. Rigtersbleek speelde de eerste helft snel en druk, en probeerde OWK op te jagen. Michel wees erop dat het thuisspelende team zich hierdoor niet van de wijs moest laten brengen en hun eigen spelletje moest blijven spelen. Rust was het codewoord voor de tweede helft.

Het fysieke Rigtersbleek was ook opnieuw geïnstrueerd en aan hun spel te zien bleven zij toch wel hoop houden. Het eerste team uit Leek scoorde na de rust gelijk 2 goals, maar Rigtersbleek vocht ook door, wat de stand op 13-9 bracht na 12 minuten in de tweede helft. Na nog een doelpunt van OWK vond Rigtersbleek het genoeg en kwam, onder andere doordat OWK even niet meer scherp was, in de 22ste minuut terug op 14-13. OWK voelde het vuur aan de schenen en moest er een schepje bovenop doen. De koppies gingen omhoog en OWK speelde deze wedstrijd uit met een eindstand van 17-14.