ANWB praatpalen langs de A7 verdwijnen vanaf 1 juli

REGIO – Op 1 juli 2017 worden de praatpalen langs de Nederlandse snelwegen buiten bedrijf gesteld en vervolgens verwijderd.

De Minister van Infrastructuur en milieu heeft dit, in overleg met de ANWB, besloten. De reden is dat verreweg de meeste weggebruikers hun mobiele telefoon gebruiken als ze met pech langs de weg staan. De praatpaal wordt steeds minder gebruikt voor pechmeldingen. Daarnaast zijn er nieuwe technologieën in opkomst. Maar wat moet je nu doen als je na 1 juli 2017 pech krijgt?

Wat te doen bij pech na 1 juli?
Het verdwijnen van de praatpalen betekent dat je vanaf deze datum altijd een opgeladen telefoon bij je moet hebben om bij pech hulp in te kunnen roepen. Een powerbank  of auto-oplader zijn dan extra handig om standaard in je auto te hebben liggen, mocht de batterij van je telefoon leeg zijn of raken. Zorg daarnaast dat je het nummer van de ANWB Alarmcentrale 088 269 28 88 in je telefoon hebt opgeslagen of download de gratis Wegenwacht app zodat je met één druk op de knop met ons in contact staat en wij ook precies weten waar je staat.

   
Back to top button