Belangrijke zege voor Sparta

ZEVENHUIZEN/HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag speelde de gehele Gebroeders Brink formatie een uitwedstrijd in Hoogeveen.

Op het winderige sportpark wist Sparta 2 met 9-11 te winnen van het tweede team van Thrianta, hierdoor is Sparta 2 nu al zeker van nog een jaar in de Reserve Tweede Klasse. Om half 4 startte beide hoofdmachten tegen elkaar.

In een iets andere samenstelling dan vorige week begonnen de Zevenhuisters aan het duel. Thrianta opende de score en wist via prima uitgespeelde aanvallen op een 2-0 voorsprong te komen. De Rood-Zwarten moesten dus direct in de achtervolging. De thuisploeg nam in het eerste bedrijf telkens de leiding. Via 5-3 en 6-4 zette Sparta eind eerste helft nog even een sprintje in en werd er met een 7-7 gelijke stand gerust.

In de rust werden de welbekende ‘’puntjes op de i’’ besproken. Sparta startte sterk de tweede helft en wist direct vier maal te scoren, waardoor niet Sparta maar Thrianta ineens in de achtervolging moest. Echter zouden de Zevenhuisters de voorsprong niet meer uit handen geven en bouwden zij de voorsprong gestaagd uit. Via prima opgezette aanvallen wist Sparta via een 9-11 tussenstand een mooie 11-18 eindstand op het scorebord te zetten.

Belangrijke punten voor de ploeg van Jan Willem Venekamp. Over twee weken wordt er thuis tegen DTG uit het Friese Wijckel gespeeld. Bij winst is Sparta veilig en zal het ook volgend seizoen uitkomen in de Tweede Klasse. Op zaterdag 7 mei bent U weer van harte welkom op het sportpark in Zevenhuizen. De wedstrijd start om 15.30 uur!