Rodenburg speelt zaalseizoen gemakkelijk uit met ruime overwinning

WOLVEGA/EEK – Voor de laatste zaalwedstrijd van Rodenburg stond SIOS op het programma. Vorige keer was het een spannende pot tussen deze twee clubs, maar won Rodenburg met 1 punt verschil.

Eerst was het aan de tweede teams om het tegen elkaar op te nemen. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel, Rodenburg 2 wist zich vorige week veilig te spelen. In de vorige wedstrijd was SIOS 2 duidelijk de sterkste en ook vandaag was dat weer het geval. Rodenburg 2 wist goede aanvallen neer te zetten, maar had ook erg veel moeite met de druk die SIOS verdedigend gaf. SIOS wist in de aanval de korf van afstand veel te vinden en werd de eindstand 25-18.

Om 14.30 was het aan de eerste teams om de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen te spelen. In de eerste helft ging het gelijk op, maar toch nam Rodenburg de voorsprong met 2 punten verschil. Het lukte SIOS niet om op een gelijke stand te komen. Rodenburg wist de stand uit te breiden met 4 punten verschil. Ze gingen de rust in met een goed gevoel. De stand was 9-14 in het voordeel van Rodenburg. Het was belangrijk dat ze niet gingen verzwakken, maar bleven doorgaan waarmee ze bezig waren.

In de tweede helft begon SIOS sterk. Hierdoor kwamen ze dichterbij en was de stand 12-14, maar de thuisploeg kon dit niet volhouden. Rodenburg speelde het goed uit en maakte veel goals in een korte tijd. Op een gegeven moment was de stand 15-25 en kon rodenburg de wedstrijd met gemak binnenslepen. Uiteindelijk is de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 19-29. Dit was een mooie afsluiting van het zaalseizoen.

Op zondag 14 april begint het veldseizoen weer en mag de selectie van start tegen de selectie van Wêz Handich/DOW. De wedstrijden beginnen om 13.10 en 14.30 uur.