Doelpuntrijke overwinning Rodenburg

LEEK – De eerste competitiewedstrijd stond weer op het programma na de zomervakantie. Rodenburg nam het thuis op tegen het gepromoveerde Kinea. Vooraf dus een wedstrijd die gewonnen moest worden, maar een tegenstander die niet onderschat mocht worden. Achteraf werd het een mooie zonnige wedstrijd met veel doelpunten.

De wedstrijd begon en er werd aan beide kanten direct gescoord. Daarna leek Rodenburg snel weg te lopen, maar Kinea kwam met een aantal schoten zonder rebound weer terug. Hiervan was Rodenburg niet onder de indruk en bleef doorgaan met scoren. Op afstand, met kansjes, doorloopballen, op alle mogelijke manieren werd gescoord. Ook Kinea bleef scoren maar kon het scorende tempo van Rodenburg niet bijhouden. In rust stond Rodenburg dan ook al op een voorsprong van 21-14.

Ondanks de ruime voorsprong moest Rodenburg scherp blijven. Meer druk op de schoten en zelf de juiste keuzes blijven maken in de aanval. Aan het begin van de tweede helft wist Kinea snel te scoren, maar daarna was er een periode dat beide partijen niet scoorden. Toen Rodenburg eenmaal de 22-15 had gescoord vielen de doelpunten weer makkelijk. Kinea had wat meer moeite met de extra druk en door veel scorend vermogen wist Rodenburg nog wat verder uit te lopen tot 27-17. Het verschil van 10 doelpunten bleef aan het einde van de wedstrijd staan. Rodenburg won terecht met 34-24. Een heel goed resultaat voor de eerste competitiewedstrijd.

Voorafgaand aan deze wedstrijd nam Rodenburg 2 het op tegen OWK 2. In de rust stond OWK al voor met 5-10, maar had Rodenburg zichzelf tekort gedaan door haar kansen niet af te maken. Begin van de tweede helft kwam Rodenburg 2 nog terug, maar uiteindelijk ging OWK met een 13-23 overwinning naar huis.

Aanstaande zaterdag neemt Rodenburg 2 het om 17.00 op in Grou tegen Mid-Fryslan 4. Zondag zal Rodenburg 1 haar eerste overwinning een vervolg moeten geven in Beilen. Om 14:30 begint de wedstrijd tegen Vitesse.