Pinksterweekend in Leek vol muziek, markt en kermis

LEEK – Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei 2015 is er weer Pinksterkermis in Leek en Nietap. Maandag 25 mei vindt tussen 8.00 en 18.00 uur de traditionele Pinkstermarkt plaats. Ook dit jaar is er weer vuurwerk op de vrijdagavond om 22.30 uur, voor het eerst op het Evenemententerrein bij de Tolberterstraat tegenover de Rabobank. Op zondag 24 mei bezoekt een clown het kermisterrein voor een vrolijke “meet & greet” en optredens.

Pinksterkermis 22 t/m 25 mei
Op vrijdag 22 mei om 15.00 uur is de feestelijke opening door de gezamenlijke colleges van de gemeenten Leek en Noordenveld. De leerlingen van de basisscholen van de gemeente Leek en Nietap krijgen van de kermisexploitanten een vrijkaartje voor de attracties die aan de openingsactie meedoen. Deze kaartjes worden via de scholen verstrekt.

Openstelling kermis
Vrijdag 22 mei 15.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 23 mei 13.00 tot 01.00 uur
Zondag 24 mei 15.00 tot 01.00 uur
Maandag 25 mei 09.00 tot 20.00 uur

Voor extra voordelig kermisvieren kunt u kortingsbonnen downloaden van de website www.kermisleek.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de attracties van de kermis.

Muziekactiviteiten
Naast de traditionele pinksterkermis en –markt staan verschillende organisaties dit jaar weer garant voor een weekend vol gratis muziekfestivals en evenementen. Zo is er het Pinkster Festival Leek met een uitgebreid en gratis programma vanuit de grote feesttent die dit jaar weer terug is op het kermisterrein aan De Tip, zie www.pinksterfestivalleek.nl. En het Flinke Pink Festival vanaf het podium in de bossen van Nienoord met een aansprekende programmering, zie www.flinkepinkfestival.nl.

Verkeer en parkeren
In verband met de Pinkstermarkt op maandag 25 mei is het centrum van Leek die dag voor alle verkeer afgesloten. Omleidingen worden ter plekke aangegeven. Er worden extra parkeerterreinen ingericht die ook door bebording worden aangegeven. Verkeer vanuit de richtingen Zevenhuizen en Nieuw-Roden wordt via P-routes naar de parkeerweilanden geleid. Het doorgaande verkeer kan van de W.L. van Nassaulaan (tunnel) gebruik maken.

Back to top button