7e editie van de Memory Walk morgen in Leek

LEEK – De Memory Walk, het jaarlijkse evenement dat zich inzet voor het behoud van het Alzheimer Café, staat weer op punt van beginnen. Op zaterdag 5 september worden weer honderden lopers, fietsers en scootmobiel-rijders verwacht aan de aftrap van alweer de 7e editie van dit evenement.

Het team van vrijwilligers – ruim 60 man sterk – zet zich al jaren in om dementie verder onder de aandacht te brengen. En dat werkt. De vorige 6 edities werden door de duizenden deelnemers en alle mantelzorgers met veel enthousiasme ontvangen.

Ook dit jaar belooft het een bijzondere editie te worden, met name door het thema ‘voeding en dementie’. Ondervoeding bij ouderen is namelijk een belangrijk issue, helemaal bij dementerenden. En dat terwijl dit probleem met kleine, simpele oplossingen vaak al kan worden opgelost. Dat kauwen bijvoorbeeld goed is voor het brein, is al enkele jaren bekend, maar toch eten ouderen vaak gepureerd voedsel.

Dit soort feitjes en weetjes worden door de verschillende professionals aangekaart en uitgelegd tijdens de gevarieerde markt die aansluitend plaatsvindt in dienstencentrum de Schutse.

Het complete programma is te vinden op de website www.memorywalkleek.nl. Inschrijven is eveneens al mogelijk.

   
Back to top button