Adonis Sportacrobatiek presteert goed op EK Acrogym

REISA(DE)/LEEK – Van 23 tot en met 28 september zijn in Riesa, Duitsland, de Europese Kampioenschappen Acrogym gehouden voor gymnasten ónder de 18 jaar.

Hieraan deden vijf teams van de BD topsportgroep van Adonis Sportacrobatiek mee, drie teams in de categorie Jeugd (11-16 jaar) en Junioren 1 (12-18 jaar). Alle teams moesten op de eerste wedstrijddag een tempo-oefening doen en op de tweede een balans-oefening, of andersom. Het deelnemersveld van de trio’s in de Jeugdcategorie was heel groot en dus was er enorm veel concurrentie. Desondanks draaide de 12 jarige Demi Vogel uit Nieuw-Roden met haar partners Amber Bosma, Sharasee Denz twee spetterende oefeningen! Slechts 0,2 punten waren zij verwijderd van een finaleplaats.

Dit was Demi’s laatste wedstrijd met dit team. Met haar nieuwe partners, waarmee zij deze week weer hard gaat trainen, gaat zij een poging doen zich te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen Acrogym in China volgend jaar. De kwalificatiemomenten hiervoor starten al in november dit jaar, en dus gaan ze hard werken om de laatste puntjes op de I te zetten.

Back to top button