Optocht versierde fietsen op 5 mei in Leek

LEEK – Op dinsdag 5 mei wordt in Leek een groots feest gevierd vanwege de 70-ste Bevrijdingsdag. De dag start met een optocht met versierde fietsen vanaf Sportpark Rodenburg.

Kinderen die mee willen doen met de optocht kunnen zich hier verzamelen om 10.00 uur en gaan onder begeleiding van enkele brandweerauto’s, andere voertuigen en showband Concordia naar Nienoord waar rond 11.00 uur burgemeester Hoekstra op Podium Nienoord de dag zal openen! Bij aankomst is er voor de kinderen gratis limonade en een koek. Na de opening door de burgemeester is er een uitgebreid programma voor alle leeftijden rond de Haven van Leek en op Podium Nienoord. Voor de kinderen is er o.a. DJ Nick en demonstraties HipHop, Streetdance en Buikdansen. Ook kunnen de kinderen gratis geschminkt worden en is er een ballonnenclown.

Prijzen voor de mooiste fietsen

Er zijn diverse prijzen te winnen voor de kinderen die hun fiets het mooist versierd hebben. Om de kinderen op weg te helpen met het versieren van hun fiets zijn gratis veilige fietsversieringen beschikbaar. Deze kunnen op werkdagen overdag opgehaald worden bij Punt 1 op Sportpark Rodenburg en in de avonduren in de kantine van de Rodenburghal. Meer info: www.5meifeest.nl.

   
Back to top button