TOLBERT – Het cultureel jaarprogramma 2017 in de sfeervolle CazemierBoerderij is tijdens de Tolberter Nijjoarsveziede gepresenteerd. Gevarieerd, voor elk wat wils.

Iedere maand is er een interessante happening: lezing, excursie, muziek, noem maar op. Zo komt op zondag 12 februari de bekende schrijver Douwe Draaisma naar Tolbert om te vertellen over zijn nieuwste boek ‘Als mijn geheugen me niet bedriegt’. Een aanrader! Op zondag 26 maart is er een solo-optreden gepland van zanger/gitarist Jan Henk de Groot, bekend van het Groningstalige trio De Troebadoers. (beperkt aantal kaarten). Verder in het jaar : o.a. een regionale ‘Kunst en Kitsch’, een busexcursie door Middag-Humsterland, de prachtige voorstelling ‘IJe aans verteld’, in de open lucht, op het oeroude erf van de CazemierBoerderij, een Fruitdag, exposities in het kader van 150 jaar Smidts Tolbert’, boeiende Fredewaldamiddagen en leuke activiteiten in het kader van Ei, ei Westerkwartier en Open Monumentendag.

Daarnaast is er een prachtig programma voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar. Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart geeft iedere maand een workshop schilderen. Verschillende technieken worden aangeleerd, maar het is voor de deelnemertjes ook een stukje ‘kunstbeleving’. Heel belangrijk nu er in het reguliere onderwijs steeds minder aandacht is voor cultuur.

Op de site van Fredewalda is het hele jaarprogramma in de agenda te vinden, inclusief de data van de workshops schilderen. Daar wordt vermeld hoe men alvast kaarten kan reserveren. Op=Op! Meer informatie via www.fredewalda.nl.