Leekster Eagles in de tweede helft alsnog productief

LEEK – De thuiswedstrijd Leekster Eagles – AC Kingdom was voor Leekster Eagles een belangrijke wedstrijd. Naast de directe degradant de Ruif stonden er maar liefst vijf teams in de positie om voor nacompetitie-degradatie in aanmerking te komen. En door de wisselvallige resultaten van het afgelopen seizoen is Leekster Eagles hier één van.

Nadat Kingdom ietwat aan de late kant binnen kwam, bleek op het veld ook nog eens dat ze de verkeerde kleding hadden mee genomen. Gelukkig voor ze wist Leekster Eagles raad en mochten ze gebruik maken van de exclusieve oranje hesjes waarbij hun rugnummer aan de achterkant zichtbaar was.

In de eerste helft was het Karim Layeb die de 1-0 wist te maken. En ondanks dat Leekster Eagles de overhand in het spel had was de finesse ver te zoeken. De net niet raak ballen waren al rap op één hand niet meer te tellen en zo trad het bekende voetbal gezegde in werking: krijg je ze er zelf niet in, dan valt het doelpunt voor de tegenstander. Aldus gingen de beide teams de rust in met een gelijkstand van 1-1.

Na de rust was het Kingdom die wist te scoren en stond Leekster Eagles tegen een achterstand aan te kijken van 1-2. Nadat Marcel Smit dit een minuut later gelijk wist te trekken veranderde er iets op het veld aan Leekster kant. De mannen uit Leek leken wakker te schrikken en daar was het ineens weer na zovele wedstrijden afwezig te zijn geweest.

De laagvliegende adelaren gingen hoogvliegen, het vuur, de passie, gevoederd door het aanwezige publiek, niet te keren in het behalen van hun doelstelling. Het musketiers gevoel kwam in het veld aan Eagles zijde. Met nog een kleine tien minuten te gaan tikte Bas Lulofs met een leep balletje de 3-2 binnen het net. Karim stond garant voor de 4-2. Twee minuten later was het Martijn Alssema die een balletje in het zakje deed en de stand was 5-2. Ondertussen stond het publiek op de banken door deze omslag die de eerste dertig minuten niet te verwachten was. Na een precisieschot op de vijf meterlijn van Karim kwam de stand op 6-2 te staan. En de Eagles waren nog niet klaar. De druk op het veld was enorm hoog en het vuur werd uit de sloffen gelopen. Drie minuten voor tijd was het Mehdi Charaf-Eddine die ook zijn persoonlijke stempel op deze bevlogen wedstrijd wist te drukken. Met nog een halve minuut speeltijd te gaan was het wederom Martijn die de keeper wist te passeren en daarmee de stand op 8-2 bracht.

Niet veel later werd de wedstrijd afgefloten en konden de spelers hun kleedkamer opzoeken waarbij Leekster Eagles toch wel opgelucht ademhaalde met drie/vier punten verschil op de overige vier teams.

Vrijdag 28 april is de laatste wedstrijd van het seizoen 2016/2017. Dan speelt Leekster Eagles uit tegen FC Marlene.