Foto ‘waterval’ Marum wint fotowedstrijd ZomervertierWesterkwartier

WESTERKWARTIER – De foto waarop Bence Brouwer Suba (11 jaar) druk in de weer is bij de ‘waterval’ van Marum wint de fotowedstrijd. De opdracht van de wedstrijd voor jeugd van 10-14 jaar was om te laten zien wat je deze zomer in het Westerkwartier doet. De jury is het erover eens dat de foto van Bence dat op creatieve manier laat zien.

“De waterval zag er vies uit,” zo beschrijft Bence uit Nicaragua het Oude Diepje bij Marum. “Troepjes takken en dooie stengels waren vast blijven zitten tussen de stenen. Opa zei: ‘dat is handwerk’. Ik trok de schoenen uit en heb alle troep opgeruimd.” De jury is enthousiast over de combinatie van een niet algemeen bekend stukje natuur van het Westerkwartier en de actieve houding van Bence om bij te dragen aan het mooier maken van ons Westerkwartier.

Meer winnaars
Jorijn Jongman wint de tweede prijs. Zij laat in Zuidhorn tussen de Schotse Hooglanders haar turnkunsten zien. “Lekker bezig met mijn hobby,” zegt ze over de foto. De foto waarop Feike Kramer zijn speelgoedboot bestuurt in Balktil wint de derde prijs. Feike: “Ik kreeg van mijn opa een op afstand bestuurbaar bootje want ik had een goed rapport.”

De drie jonge fotografen ontvangen een speelgoedbon uit handen van juryvoorzitter en Marumer burgemeester Henk Kosmeijer. De andere juryleden zijn Freddy Plat (jongerenwerker in Zuidhorn), Lodewijk ten Have (fotograaf uit Zevenhuizen) en Annie Jakobs (winnares vorige fotowedstrijd, uit Grootegast).

Fototentoonstelling
Naast de drie winnaars heeft de jury zeven andere foto’s uit de inzendingen gekozen. Deze tien mooiste foto’s worden afgedrukt op canvas en gaan daarna op reizende tentoonstelling langs de vier gemeentehuizen in het Westerkwartier.

Na afloop ontvangen de fotografen van de tien foto’s hun eigen foto. De foto’s zijn ook online te bekijken op de facebookpagina van de nieuwe gemeente Westerkwartier, Facebook.com/gemeentewesterkwartier.

Back to top button