KTP de betere in de strijd tegen Avanti

LEEK – Op de super Friday afgelopen vrijdag van de zaalvoetbal eredivisie voor vrouwen speelden de vier clubs die nog zonder puntverlies waren in de eerste twee wedstrijden.

In Drachten werd de wedstrijd Drachtster Boys tegen Hovocubo gespeeld, in Leek was dat de wedstrijd tussen KTP Nieuw Roden en Avanti Keuning advocaten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, onder leiding van de trainer Jos Alkema en de twee goed scorende speelsters Kim Poepjes en Si Shut Hau trad Avanti met veel zelfvertrouwen aan in de sporthal van Leek.

Aanvang wedstrijd, KTP heeft maar weinig geduld en respect voor Avanti en al in de tweede minuut slalomde Amber Bandringa vanaf de middellijn zomaar richting het doel van keepster Ingrid Kars. Het schot laag links in de verre hoek was onhoudbaar. Avanti bleek verrassend genoeg niet opgewassen tegen het veel betere KTP, de spelers van Avanti konden elkaar moeilijk vinden en te veel ballen gingen zomaar over de zijlijn. KTP ging in de eerste helft gewoon door waar het mee begonnen was en liep met scores via Martine Kooiker en Renee Huizinga uit naar een 3 – 0 voorsprong.

In de tweede helft was het aanvoerster Astrid Kars die haar positie achterin verliet en in de punt van de aanval bleef voetballen. Avanti was nu erg kwetsbaar, KTP kreeg de ene kans na de andere kans. Een monsterscore leek zich af te tekenen, maar verrassend genoeg was het Avanti dat scoorde in een scrimmage voor het doel van Joukje van der Meer. Een doelpunt dat eigenlijk zomaar uit de lucht kwam vallen, het veranderde niet het beeld van de wedstrijd. Nieuw Roden overklaste Avanti op alle fronten, maar het verzuimde om de vele kansen te verzilveren. Het bleef dan ook bij de 3 – 1 stand, een wel erg magere afspiegeling van de krachtverhoudingen in het veld. KTP gaf het best mogelijke vervolg op de beste competitiestart ooit, waar gaat dit eindigen?

Next game: Exstudiantes Zwolle – KTP Nieuw Roden