Informatiecentrum Ring Zuid opent deuren op dinsdag 7 augustus

REGIO –Dinsdag 7 augustus wordt het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid geopend. Het Paviljoen zit in een tijdelijk gebouw tegenover het Noorderpoortcollege aan de Muntinglaan. Dit is om de hoek bij het Julianaplein.

Het paviljoen is ontworpen door studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen. Het paviljoen is het visitekaartje van het project Aanpak Ring Zuid. In het paviljoen vind je de maquette van het project, impressies van de nieuwe zuidelijke ringweg, films en animaties. De medewerkers in het paviljoen staan voor je klaar om vragen te beantwoorden en bovendien is het paviljoen het startpunt voor rondleidingen langs de bouw.

Samenwerking met Academie Minerva
Tot nu toe zijn al meer dan tien studenten betrokken bij het Paviljoen Ring Zuid. Zij tekenden onder andere voor het ontwerp en de inrichting terwijl andere studenten werken aan een film over het project. Naast studenten van Academie Minerva doen er ook studenten van het Prins Claus Conservatorium en de Academie voor Popcultuur mee.

Academie Minerva blijft de komende jaren bij het Paviljoen betrokken. Ieder semester krijgt een nieuwe lichting studenten de kans om het Paviljoen verder te ontwikkelen. Lees hier het verhaal van Evelien van Zanten en Monique Scholin, studenten Graphic & Interaction Design aan Academie Minerva die de naam Paviljoen Ring Zuid bedachten.

Openingstijden
Het paviljoen bezoeken? Dat kan deze zomer op dinsdag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur.

   
Back to top button